Vil bygge stor multihal

En ny og stor multihal kan være på vej i Silkeborg

En indendørs cykelbane, svømmehal og en 70 meter lang bueskyttebane. Det er blot nogle af de ting, som kan være på vej i en stor multihal ved Erhvervskorridoren tæt på motorvejen i Silkeborg.

Endnu er planerne kun på tegnebrættet, men folkene bag projektet anser det for realistisk og har begyndt dialogen med Silkeborg Kommune.

Planen var i første omgang at bygge en stor indendørs cykelbane, som ville være den eneste af sin slags i Jylland.

- Cykelbaner er en mangelvare i Danmark, så vi tror på, at ryttere fra hele Jylland vil komme og benytte sig af træningsmulighederne, siger Jens-Henrik Jensby, der er formand for børn- og ungdomsudvalget i Silkeborg IF Cykling og en af initiativtagerne til den måske kommende multihal, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men siden har projektet udviklet sig til at omfatte en lang række idrætsgrene og til at blive et mekka for idrætsudøvere.

Skal styrke eliteidrætten

- Det vil blive en kæmpe idrætsarena, som vil gøre det muligt at styrke eliteidrætten i Silkeborg, siger Jens-Henrik Jensby.

Blandt andet er det planen, at den 15-18.000 kvadratmeter store og op til 40 meter høje multihal skal huse en svømmehal, da der ifølge folkene bag projektet er stor mangel på svømmefaciliteter i området.

- Kommunen bruger i forvejen penge på svømmehaller. Derfor håber vi, at kommunen vil give penge til det i stedet for at skulle være nødt til at renovere de eksisterende faciliteter, siger Jens-Henrik Jensby.

Han og de andre i projektet har blandt andet udset sig grunden, hvor den gamle Sanistål-bygning i dag er, som en mulig placering af multihallen.

Opførelsen af hallen kommer ifølge de første planer til at koste i omegnen af 200-250 millioner kroner, og drømmen er, at den kan stå klar i 2017.

Hvor de penge skal findes er endnu ikke på plads, men folkene bag projektet er i dialog med forskellige idrætsforbund, fonde og Silkeborg Kommune.

De seneste uger er planerne blandt andet blevet fremlagt for forskellige udvalg i kommunen, og her har tilbagemeldingerne ifølge Jens-Henrik Jensby været positive.

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv