VIDEO: Køerne kom på græs i Østjylland

I dag lukkede flere østjyske landmænd deres køer på græs

Det er efterhånden blevet lidt af en attraktion, når de økologiske landmænd lukker deres køer på græs hvert forår til den årlige ’Økodag’.

Sådan var det også i år, hvor landmænd i hele Danmark lukkede deres køer ud i den danske forårsnatur. Et af de steder, hvor man kunne opleve det spændende skue var ved Sepstrup Vestergaard nær Them ved Silkeborg. 

Her blev over hundrede køer sluppet ud fra stalden klokken 12.00, og mange var mødt frem for at se køerne løbe ud på marken.

- Det er den dag, hvor køerne starter på sommerhalvåret, hvor de skal ud og smage den gode dejlige friske græs, så det glæder de sig til, siger økologisk landmand Bjarne Nebel fra Sepstrup Vestergaard.

Mange mødte op

Ved Sepstrup Vestergaard mødte der sidste år cirka 5.000 mennesker op. I år var det tal steget til lige knap 6.000 personer. Blandt dem, var Mette Stubkjær, som havde taget sine børn med.

quote Jeg vil gerne tage børnene med ud og vise dem køerne være glade.

Mette Stubkjær

- Jeg vil gerne tage børnene med ud og vise dem køerne være glade. Jeg synes, det er vigtigt, at de får lov at se, hvordan en ko ser ud, og hvor glade de bliver, når de får lov at komme på græs. Vi skal rundt og kigge lidt på gården og se, hvordan et økologisk landbrug fungerer, siger Mette Stubkjær fra Bryrup, der havde taget sine børn med til Them.

Ud over køerne var der også mange andre aktiviteter på Sepstrup Vestergaard for de fremmødte gæster. Der var blandt andet mulighed for, at børnene kunne hilse på gårdens dyr og få en tur på en af gårdens heste. 

Landmænd i hele Danmark lukkede søndag køerne ud af staldene. 
Landmænd i hele Danmark lukkede søndag køerne ud af staldene.  Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Den østjyske gård var blot en af mange, der i dag bød besøgende velkommen, i alt havde 72 økologiske landmænd åbnet for stalddørene i dag, søndag, og lukket køerne ud på græs. 

Køerne er på græs i sommerhalvåret. Det er i månederne fra april til november.  

Mange børn var mødt op for at se køerne på græs ved Sepstrup Vestergaard. 

 Demonstration til Økodag

Det var dog ikke alle, der var dukket op til økodag for at se køerne komme på græs. En håndfuld demonstranter fra foreningen Go Vegan havde også taget opstilling i Them.

- Vi kæmper jo for dyrene. Vi synes jo ikke, der er nogen grund til at udnytte de her dyr. Det er også for deres skyld, vi er her i dag, siger Ulrik Myrtue, aktivist og medlem af Go Vegan til TV MIDTVEST.   

Bjarne Nebel, der stod bag dagens Økodag-arrangement i Them, så ikke de store problemer i, at demonstranterne havde taget opstilling i landsbyen.

- Det er fint nok for mig. Jeg har en holdning til tingene, og de har en holdning til tingene, og vi lever i et dejligt frit land, hvor vi må have vores forskellige holdninger, siger Bjarne Nebel.

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

COVID-19 corona test forum horsens

liveblog COVID-19 LIVE: 1074 nye smittetilfælde i Danmark

Dagens mest læste