VIDEO: Gammel klassiker skaber fællesskab blandt studerende

Lærerstuderende på VIA University College Silkeborg lærer hinanden bedre at kende ved at opføre amatørteater

07:43

VIDEO: Kom indenfor på VIA University College Silkeborg.

En 75 år gammel klassiker blev fredag aften opført på VIA University College Silkeborg. Eller i hvert fald en moderniseret og omskrevet version.

Det er Antoine de Saint-Exupérys klassiker om ”Den lille Prins”, som 40 lærerstuderende opførte som en musical.

Stykket er skrevet af deres musiklærer, Lone Sonne, som for mange år siden valgte at omskrive fortællingen. Og hun har glædet sig til aftenens forestilling.

Læs også Efter et år som frivillighovedstad: Samfundets lim skal takkes

- Det er vildt spændende. De har arbejdet helt selv, så det er første gang, jeg ser, hvad de har arbejdet med, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Det giver nogle flere facetter, som man ellers kun ser i undervisningssituationer.

Nicoline Hollænder Larsen, lærerstuderende, VIA University College Silkeborg 

Ud over lektier og undervisningstimer, så har eleverne arbejdet hårdt for at få stykket op at stå. Men for dem er det hele indsatsen værd.

- Det er en superfed måde at finde ud af, hvordan folk er, når de ikke er i professionelt regi. Hvem er de egentlig som personer. Det giver nogle flere facetter, som man ellers kun ser i undervisningssituationer, siger Nicoline Hollænder Larsen, som er lærerstuderende og hovedrolleindehaveren.

Her er Nicoline Hollænder Larsen midt i en scene. 

Et jordnært fællesskab 

Hun går ellers også på en talentskole, men det giver noget helt andet at være med til at stable et amatørteater på benene.

- Det bærer præg af, at vi alle sammen har det samme standpunkt uddannelsesmæssigt. Vi har alle sammen en masse ting ud over musicalen tilfælles. Det skaber noget lidt mere jordnært. Det giver noget støtte og ro, forklarer Nicoline Hollænder Larsen.

Og det særlige fællesskab, det mærker forfatteren til stykket også.

Så skal man gøre sig umage og kunne græde og grine sammen

Lone Sonne, musiklærer, VIA University College Silkeborg 

- Noget man kan mærke, de får meget ud af, det er fællesskabet, der opstår. Man kommer igennem en proces, hvor man arbejder sammen om at skulle udtrykke sig om nogle store følelser. Og så skal man gøre sig umage og kunne græde og grine sammen, siger Lone Sonne.

Læs også Silkeborg har flest lukkedage: Hellere det end færre pædagoger

For hovedrolleindehaveren, der kulminerer alt det hårde arbejde i den følelse, hun får, når hun står på scenen.

- Det er en helt vidunderlig fornemmelse. Det er pres, for man skal vide, at man har styr på sine ting. Når man kan mærke, at noget kørte mega fedt, så bliver man helt høj på det, udtaler Nicoline Hollænder Larsen.