- Vi skal være mentalt ovenpå

Ny SIF-træner glæder sig til at komme i gang

13 nederlag i efterårssæsonen blev til sidst for meget for ledelsen i Silkeborg IF.

De mange kampe uden point betød i november et farvel til cheftræner Jesper Sørensen, og fra 1. januar 2015 er der nu en ny mand ved roret, Kim Poulsen.

I et interview med klubbens hjemmeside fortæller den nye cheftræner Kim Poulsen om forventningerne til foråret. Ifølge ham handler det først og fremmest om at få rustet spillerne mentalt:

- Jeg kigger på løsninger og muligheder, og som menneske vil jeg gerne være "over stregen." Stirrer man blindt på, hvor håbløst det ser ud, så ender det med at blive håbløst, siger Kim Poulsen.

Før jobbet i Silkeborg IF har Kim Poulsen blandt andet været landstræner i Tanzania. Et job, han forlod i sommeren 2014. Indtil nu har han løst forskellige opgaver for fodboldforbundet FIFA og holdt øje med den danske Superliga.

Han håber nu, at kunne overføre nogle af sine erfaringer fra Tanzania til Silkeborg:

- Den proces, jeg arbejdede med i Tanzania, ligner meget den, SIF står overfor. Jeg var ungdoms-landstræner inden jeg overtog A-landsholdet og foretog et generationsskifte med nogle af de største talenter fra u-holdet. Og selv om der er stor forskel på Afrika og Søhøjlandet, så er fodbold jo fodbold, siger Kim Poulsen.

Kim Poulsen har første arbejdsdag sammen med truppen den 5. januar 2015.