Verdens bedste skal dyste i at slå langt i Ry

Silkeborg Ry Golfklub bliver vært for en afdeling af The Long Drivers European Tour

For nogen handler golf ikke om at skyde bolden i hul, men derimod om at fyre den så langt af sted på fairway'en som overhovedet muligt.

Det er den disciplin, som deltagerne i turneringen The Long Drivers European Tour har specialiseret sig i og mestrer til perfektion med skud på op til en halv kilometer.

Til maj får østjyderne og resten af danskerne for første gang mulighed for at møde de langt skydende golfspillere i Danmark, når Silkeborg Ry Golfklub er vært for en afdeling af turneringen.

Otte gange i hul

Direktør for golfklubben, Mads Rughom, kalder det for lidt af et scoop og glæder sig til at se de professionelle imponere publikum:

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes. Det gør meget, at vi også kan få sat Ry-banen på golflandkortet. Den har den helt rette længde og vindretning til den her slags konkurrencer, siger direktør Mads Rugholm til tv2oj.dk.

Alle kan deltage

Turneringen foregår den 6.-7. maj i år på Kildebjerg Ry-banens femte hul, som har en 523 meter lang bane.

Verdens førende "long driver" Maurice Allen kommer til Danmark for at hente point i forsøget på at forsvare sin titel fra 2015-sæsonen. Hvis man tror, at man kan gøre de professionelle efter og skyde bolden 300 til 500 meter af sted, så får man chancen.

Silkeborg Ry Golfklub inviterer amatører til at deltage ved at betale 50 euro i gebyr.

Bjørn er tilbage i Silkeborg

Muskler og smidighed

For at blive rigtig god til langskud, skal man ifølge Mads Rugholm have både muskelstyrke og smidighed. Det kan også ses på turneringens deltagere, som for de flestes vedkommende er noget mere muskuløse end den gennemsnitlige golfspiller.

Det skal dog ikke afskrække folk, som har lyst til at prøve:

- Det er jo noget enhver golfspiller arbejder med, men det er klart, at i almindelig golf skal man også have præcision ind over. Nogle starter med at være long driver, mens andre bliver det med tiden, siger han og nævner golfspilleren Bubba Watson, som skiftede langskuddene ud med en plads på PGA Tour'en.

Værtskabet for en afdeling af The Long Drivers European Tour er arrangeret i forbindelse med, at Silkeborg Ry Golfklub i år kan fejre 50 års jubilæum.

Du kan se, hvordan det ser ud, når de langt skydende golfspillere slår sig løs i videoen nedenfor:

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Pøt Mølle Frijsenborg Slotskro 1

playKromand presset af flytninger – frygter for den første tid efter genåbning

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder