Venlig kvinde fik dødstrussel

Frivillig fra gruppen 'Venligboerne' modtog voldsomt brev fra ukendt afsender efter at have fortalt om gruppens arbejde for at hjælpe blandt andet flygtninge

Foto: Privatfoto

Tina Aas Borja fra Silkeborg blev i lørdags rystet efter at have tjekket sin postkasse.

I postkassen lå et brev med et stykke papir med ordene "Fucking traitor. Your time will come sooner og later" (Fucking forræder. Din tid vil komme før eller senere, red.). Afsenderen var ukendt. På papiret var der afbilledet en mand i en galge.

Det skriver Midtjyllands Avis i dag.

Hun modtog brevet blot et døgn efter, at hun sammen med en flok andre frivillige fra gruppen 'Venligboerne i Silkeborg' havde afholdt en picnic i det fri.

Gruppen er opstået i Vendsyssel - deraf navnet - og er nu spredt sig til flere andre kommuner. Formålet er, at skabe sociale arrangementer for blandt andet flygtninge.

Hvorfor netop Tina Aas Borja modtog brevet og ikke de andre venligboere, er ifølge hende selv, at hun i fredags deltog i et radiointerview på P4 omkring skovturen i det fri.

- Det kom bag på mig. Jeg sagde ikke noget stødende i interviewet, siger hun til tv2oj.dk og fortæller, hvordan hun reagerede:

Stor opbakning

- Jeg blev da bange. Jeg er jo bare en kvinde, der gerne vil hjælpe nogle flygtninge. Jeg er jo ikke en politiker eller anden offentlig person.

Brevet og dødstruslen er nu blevet meldt til Midt- og Vestjyllands Politi, som vil efterforske sagen. Tina Aas Borja selv tror ikke, at det er en person, hun kender, som har sendt truslen.

Siden skovturen og hendes optræden i radioen har hun modtaget en masse mails, sms'er og beskeder fra folk, der bakker op om hende og de andre frivilliges arbejde.

Medlemstallet på gruppens Facebook-side 'Venligboerne i Silkeborg' er også steget. I dag tæller gruppen mere end 750 medlemmer:

- Det er også derfor, jeg står frem med det. På grund af de reaktioner, jeg har fået fra folk. Jeg vil ikke lade mig true, siger Tina Aas Borja.

Venligboernes aktiviteter er ifølge Tina Aas Borja ikke kun for flygtninge, men også for alle mulige andre - for eksempel ældre og ensomme.