Ungt par fik nok af hverdagsræset: Nu ejer de succesfuld campingplads

Kasper og Ida Dresen var trætte af hverdagsræset i København. Derfor rykkede de til Fårvang nær Gudenåen og købte en campingplads.

For fem år siden arbejdede Kasper og Ida Dresen som politibetjent og molekylærbiolog i hovedstadsområdet. Hverdagen gik med arbejde – og så madlavning, bleskift og rengøring, når de havde fri.

Men så fik de nok. De trak teltpælene i det københavnske op og rykkede til Fårvang i Silkeborg Kommune, hvor de købte Søhøjlandets Familiecamping:

- Vi tænkte, at vi gerne ville tilbringe noget mere tid med dem, der betyder noget og vores interesserer, i stedet for at bruge så mange timer væk fra hinanden og vores børn på arbejde hver især, fortæller Ida Dresen.

quote Vi fik for travlt, og så måtte vi slå bak og sætte os ned og snakke om tingene.

Kasper Dresen, ejer af Søhøjlandets Familiecamping

- Vi fik for travlt, og så måtte vi slå bak og sætte os ned og snakke om tingene, fortsætter Kasper Dresen.

Parret reflekterede over, hvornår de sidst havde været rigtigt glade i deres liv, og de kom frem til, at arbejdet med at drive en campingplads og servicere pladsens gæster ville bringe glæden tilbage ind i deres hverdag.

Godt humør hos campingmutter og fatter

Søhøjlandets Familiecamping har flere fastliggere. To af dem er parret Jane Vejergang og Otto Hedegaard fra Hadsten. De fejrer i år 20-års jubilæum på pladsen.

Da pladsen blev sat til salg, overvejede de, om de så skulle finde sig en ny campingplads. Men de valgte at tage chancen med de nye ejere – og det har de været meget glade for siden:

quote Det er simpelthen utroligt og rigtig godt gået.

Jane Vejergang, fastligger fra Hadsten

- Det er kun blevet til det bedre. Humøret ved campingmutter og -fatter er skønt. De anede intet om camping, og så springer de ud i sådan noget med tre små børn. Det er simpelthen utroligt og rigtig godt gået, fortæller Jane Vejergang.

Parret forventer at tage mindst 20 år mere på pladsen.

Parret Jane Vejergang og Otto Hedegaard fra Hadsten fejrer i år 20-års jubilæum på pladsen.
Parret Jane Vejergang og Otto Hedegaard fra Hadsten fejrer i år 20-års jubilæum på pladsen.

Skal lære at holde fri

Siden det unge par fra hovedstaden overtog pladsen, har de haft fokus på, at den skulle være for natur– og dyrelskere.

Der er flyttet flere slags bondegårdsdyr ind – blandt andet geder og shetlandsponyer, og parret er optaget af at vise, at man godt kan leve i naturen – med naturen.

quote Vi er omgivet af glade folk og laver det, vi godt kan lide.

Ida Dresen, ejer af Søhøjlandets Familiecamping

Samtidig har glæden i hverdagen indfundet sig hos familien:

- Vi er omgivet af glade folk og laver det, vi godt kan lide. Vi har haft travlt og har haft mange løse ender, vi skulle samle op på, fordi vi ikke har nogen erfaring. Nu skal vi bare lære at holde fri. Det har vi ikke rigtigt prøvet endnu, siger Ida Dresen.

VIDEO: Covid-19 har sat en stopper for mange motorcyklisters sommerferieplaner om blandt andet træf sydpå. Det har til gengæld sat skub i forretningen hos en campingplads på Djursland. Se indslaget fra den 20. juni her.