Ung angriber skal jagte spilletid i Silkeborg

21-årig Wessam Abou Ali skifter AaB og Superligaen ud med Silkeborg og 1. division.

Den 21-årige angriber har skrevet under på en kontrakt med Silkeborg, der løber frem til udgangen af 2020. Foto: Silkeborgif.dk

Silkeborg har forstærket offensiven forud for den kommende sæson i landets næstbedste fodboldrække. 

Den midtjyske klub har tirsdag skrevet kontrakt med Wessam Abou Ali, der kommer til fra AaB. 

Læs også Nu stiger skatten - til gengæld for gratis busser og flere pædagoger

Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

- Der var i øjeblikket lang vej til spilletid, og derfor var det naturligt for både Wessam og AaB at søge et alternativ. Derfor er vi også glade for at være nået til enighed med en god klub med en dygtig træner, siger AaB's sportschef, Inge André Olsen, til klubbens hjemmeside. 

- Wessam er en dygtig målscorer, og han har gode individuelle færdigheder. Han dækker os ind på nogle af de positioner, hvor vi har behov. Han indgår i konkurrencen om de positioner på lige fod med de øvrige spillere, vi har i truppen, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker til klubbens hjemmeside. 

Vemodigt at sige farvel

Den nu tidligere AaB-spiller var i sidste sæson udlejet til Vendsyssel. Han fik førsteholdsdebut for AaB i foråret 2018 og nåede at spille 31 kampe for klubben og score fire mål.

Læs også Elever og forældre får krisehjælp efter voldsom ulykke

Efter flere år i AaB ser han nu frem til de nye udfordringer i Silkeborg.

- Det føles fantastisk. Det er dejligt endeligt at kunne lykkes med at få transferen på plads. Jeg er glad for at være her og møde alle menneskene i klubben. Og så glæder jeg mig til at træne med truppen, siger Wessam Abou Ali til Silkeborgs hjemmeside.

På AaB's hjemmeside forklarer angriberen skiftet med, at han gerne vil have mere spilletid, end der var udsigt til hos nordjyderne.

- Det er vemodigt for mig at sige farvel til AaB. Jeg kom til klubben allerede som tiårig, så AaB har givet mig næsten hele min fodboldopdragelse, udtaler han. 

Silkeborg spiller sin første kamp i 1. division fredag mod FC Helsingør.

Den 21-årige angriber har skrevet under på en kontrakt med Silkeborg, der løber frem til udgangen af 2024.

Det oplyses ikke, hvad Abou Ali har kostet.