- Ulven vil æde vores husdyr

Er ikke farlig for mennesker, fastslår ekspert

Den midtjyske ulv er mistænkt for at have dræbt kronvildt i området sydvest for Silkeborg. Foto: Naturhistorisk Museum

I weekenden knipsede et automatisk vildtkamera på Harrild Hede vest for Silkeborg knivskarpe billeder af en ulv på en fodringsplads for råvildt, og nu mistænkes den for at have angrebet en fåreflok få kilometer derfra.

Interessen for ulvens tilbagevenden har været støt stigende, siden den første ulv optrådte på et uskarpt billede i oktober sidste år. Det var den, der blev døbt "ulven fra Thy", og som senere blev fundet død.

Nu er der altså med sikkerhed endnu én levende ulv i Danmark, og hvis ellers vi mennesker blander os uden om, så mener Frank Vigh-Larsen, direktør i Skandinavisk Dyrepark på Djursland, at flere vil finde vej til Danmark. Det skriver Midtjyske Medier.

- Ulven er utrolig tilpasningsdygtig og kan sagtens leve i Danmark. Men vi skal også huske på, at vi bor i et gennemreguleret land, som er tæt bebygget, påpeger han med henvisning til, at ulven vil komme til at leve forholdsvis tæt på mennesket.

Mistanken retter sig mod ulven

Det kan ikke undgå at skabe gnidninger mellem menneske og dyr, og det første eksempel så vi måske mandag, hvor to får blev fundet dræbt, og yderligere seks måtte aflivet på grund af deres bid. Intet er endnu sikkert, men mistanken retter sig mod ulven.

- Der er en euforisk stemning blandt folk lige nu i forhold til at få ulven tilbage, og jeg synes da personligt også, det er spændende. Men vi skal huske på, at ulven ikke er dum. Hvis den finder ud af, at det er lettere at tage et lam eller et føl på marken i stedet for at jage efter rådyr i timevis, så er det det, den gør. Og når det sker, tror jeg, piben får en anden lyd, advarer Frank Vigh-Larsen.

Han peger endvidere på, at ulve vil betragte hunde som en trussel mod deres territorium og bide dem ihjel, hvis de kommer for tæt på.

- En hund er jo at betragte som et familiemedlem, så spørgsmålet er, om vi mennesker vil være i stand til at acceptere ulven på både godt og ondt, siger Frank Vigh-Larsen til Midtjyske Medier.