Ulrik passede på fanger i over 20 år: Nu håber han på en ny start

Ulrik Eskerod fra Silkeborg er en af de mange ansøgere til videregående uddannelser, som til midnat får svar på, om han er kommet ind.

Ulrik Eskerod håber på at komme ind på socialrådgiveruddannelsen. Foto: Privat

I Silkeborg sidder 47-årige Ulrik Eskerod, der håber på, at et 'optaget' tikker ind i mailindbakken til midnat. Det betyder, at han kommer ind på drømmeuddannelsen og kan få en ny start i livet.

Jeg har nok lidt sværere ved at få fagordene til at hænge ved, men til gengæld har jeg en masse livserfaring.

Ulrik Eskerod, Silkeborg

At han pludselig skal begynde på en uddannelse, lå ikke ligefrem i kortene. I 21 år arbejdede han som fængselsbetjent i Enner Mark Fængsel i Horsens, men et hårdt arbejdsmiljø fik ham ned med nakken.

- For to år siden gik jeg ned med stress og en depression. Kommunen gav mig revalidering og lov til at begynde på en ny uddannelse, fortæller Ulrik Eskerod til TV2 ØSTJYLLAND.  

Læs også Frustreret natklubejer efter AGF-fejring: - Provokerende at se på

Han besluttede sig for, at socialrådgiver var vejen at gå. Siden har han taget fire enkeltfag på HF for at opfylde kravene til uddannelsen.

- Jeg føler samtidig, at jeg kan bruge mange af mine erfaringer fra tiden som fængselsbetjent. Jeg har nok lidt sværere ved at få fagordene til at hænge ved, men til gengæld har jeg en masse livserfaring, siger Ulrik Eskerod.

Kan lære noget af hinanden

Derfor håber han altså inderligt på at komme ind på uddannelsen, selvom han formentlig bliver en lidt atypisk studerende med sin alder og fortid.

Det faktum er dog ikke noget, der afskrækker silkeborgenseren. Snarere tværtimod.

De skal sætte sig ned og tænke over, hvad de gerne vil, få styr på kravene og så ellers bare kaste sig ud i det.

Ulrik Eskerod, Silkeborg

- De unge kan lære noget af mig og omvendt. Jeg satser også på at kunne være en del af rusuge og andre arrangementer, siger silkeborgenseren.

Han har et godt råd til andre, der kunne stå i samme situation som ham. Hvor de måske overvejer at skifte karriere eller levevej.

Læs også Snart kan du igen købe billet hos chaufføren

- De skal sætte sig ned og tænke over, hvad de gerne vil, få styr på kravene og så ellers bare kaste sig ud i det, lyder det fra ham.

Ulrik Eskerod og de andre håbefulde studerende får besked, om de er kommet ind eller ej til midnat.