Udsigt til valggyser i Silkeborg

- Jeg venter med at gætte, til jeg kender resultatet, siger Silkeborg-borgmester Jens Erik Jørgensen, der ikke stiller op denne gang.

Efter fire år med den konservative Jens Erik Jørgensen ved roret i den nye storkommune er der denne gang garanti for et borgmesterskifte i Silkeborg.

Den konservative borgmester genopstiller ikke ved dette valg, og dermed skal borgmesterkæden hænges om halsen på en anden.

Kampen om borgmesterposten i Silkeborg står først og fremmest mellem socialdemokraternes nuværende viceborgmester, Hanne Bæk Olsen, og Venstres nye spidskandidat, Steen Vindum.

Jens Erik Jørgensen vil dog ikke afvise, at der også er en chance for, at hans efterfølger som konservativ spidskandidat, Frank Borch-Olsen, har en chance for at vinde borgmesterposten.

- Jeg tør ikke spå om noget, Det kan blive et meget tæt løb. Men det kan spille ind, at valgdeltagelsen tilsyneladende bliver en smule mindre, end den plejer. Men om det betyder noget, det afhænger af, om det er specielle grupper, der ikke stemmer, eller om det er jævnt fordelt mellem alle partier, sagde Jens Erik Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND kort tid før, at valgstederne lukkede kl. 20.

TV 2 | ØSTJYLLAND's reporter insisterede fortsat på at få svar på, hvem Jens Erik Jørgensen tror, der bliver borgmester. Det fik hun dog ikke meget ud af.

- Jeg venter med at gætte, til jeg kender resultatet, sagde en smilende Silkeborg-borgmester, der dog fortsætter i embedet frem til 1. januar.