Teknisk Skole mindsker frafald

På et år er det lykkes Teknisk Skole i Silkeborg at nedbringe frafaldet fra 19 til otte procent

I denne uge afslutter Teknisk Skole i Silkeborg det første hold elever på Grundforløb 1, og onsdag formiddag (i dag, red.) prøvekørte eleverne de trikes (trehjulet motorcykel, red.), som de har bygget i forbindelse med forløbet.

Eleverne trives generelt på Teknisk Skole i Silkeborg, hvilket kan aflæses i statistikken. De seneste frafaldstal fra 2015 viser, at kun ni procent er faldet fra mod 18 procent på samme tid sidste år.

Jeanett Strøier er uddannelsesleder på Grundforløb 1, og hun har følgende forklaring på den positive udvikling.

- En af årsagerne til at vores fraværsprocent (frafald, red.) er faldet på vores Grundforløb 1 kan være, at vi har skabt et studiemiljø, hvor eleverne arbejder på tværs af uddannelserne, og vi har skabt et ungeteam af lærere, der underviser dem. Men også at de arbejder med et emne, der ender med at blive et produkt, og i dette tilfælde her er det en drifter (trike, red.), fortæller Jeanett Strøier til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Erhvervsskoler i Aarhus er på charmeoffensiv

Mathias Buch Schytt er en af de elever, der har arbejdet med trikes, og han roser blandt andet det projekt, når han skal sætte ord på, hvorfor eleverne i højere grad fastholdes på uddannelsen.

- Jeg tror, det er fordi, det er blevet mere interessant. Der er mere at lave i stedet for, at man skal kigge ud i luften. Der er en del af de elever herude, der ikke har det højeste gennemsnit og ikke er specielt glade for at sidde på skolebænken, så de vil gerne i gang med noget håndværk. Så jeg tror, det er fordi, de har fået noget mere håndværk ind, at det er blevet interessant at gå i gang med. Nu har vi for eksempel været i gang med de trikes her. Vi har både været inde at lave stel, male og været igennem det hele, så der har været noget at gå i gang med, fortæller Mathias Buch Schytt.

Se interview med Jeanette Strøier og Mathias Buch Schytt og en optagelse af en trike i ovenstående video.

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

corona

Britisk mutation kan være mindre smitsom end frygtet

Folkeskole

Alle elever skal gennemføre udskældte test: - Det er en forkert prioritering

20210119-202037-3-1920x1193we

Amerikaner i Østjylland om præsident-skifte: En blanding af glæde og frygt