Sygehuspersonale: Vi føler ledelsen tramper på os

Personalet på Silkeborg Sygehus har fået nok af besparelser. Det understregede de onsdag ved at skrive deres navne på den asfalt, som ledelsen skulle gå henover.

Farvekridt bruges ofte til at lave fantasifulde tegninger på gaden, lave forhindringsbaner eller hinkeruder.

Men onsdag eftermiddag tog hospitalspersonalet på Silkeborg Sygehus gadekridtene i brug af en helt anden årsag.

Personalet føler sig nemlig uretfærdigt behandlet af hospitalsledelsen og for at vise det, skrev de ansatte på sygehuset deres navne på asfalten i ambulancegården.

- Vi har været udsat for store besparelser i flere omgange, og nu vil ledelsen igen have, at vi skal spare, så nu forsøger vi at råbe dem op på en anderledes måde, siger Ina Qvist, der er sygeplejerske på hjertemedicinsk afdeling på Silkeborg Sygehus, til TV2 ØSTJYLLAND.  

Alle regnbuens farver var taget i brug.
Alle regnbuens farver var taget i brug. Foto: Øxenholt Foto

En symbolsk hentydning

Det er bestemt ikke tilfældigt, at personalet valgte at skrive deres navne på asfalten i ambulancegården og ikke på en tavle med almindeligt skolekridt.

Senere på eftermiddagen onsdag skulle hospitalsledelsen nemlig holde møde om besparelser på Silkeborg Sygehus sammen med alle de ansatte.

For at komme ind til mødet i kantinen, skulle ledelsen igennem gården, som var overtegnet med personalets navne.

- Vi føler, de tramper på os. Det kunne vi vise dem med den her protest, så de trådte på os billedligt, siger Ina Qvist til TV2 ØSTJYLLAND.

Silkeborg Sygehus skal i alt spare otte millioner kroner. 
Silkeborg Sygehus skal i alt spare otte millioner kroner.  Foto: Øxenholt Foto

Skal spare otte millioner

Formålet med dagens møde var at komme i dialog med de frustrerede medarbejdere, og dermed tale om de store besparelser, som sygehuset står over for. I 2020 skal sygehuset i alt spare otte millioner kroner. 

Selvom ledelsen blev taget imod på en anderledes måde, mener hospitalsdirektøren, Thomas Balle Kristensen, at dialogen til mødet var god.

- Jeg er rigtig ked af, at der er nogle medarbejdere, der har det, som om vi tramper på dem. Jeg synes, det er helt forståeligt, at de bliver frustrerede, og det er også okay at vise det, siger Thomas Balle Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

SÅDAN ER BESPARELSERNE FORDELT:

Det er endnu uvist, hvordan de otte millioner kroner skal findes, men det vil kunne mærkes i fremtiden.

- Det er for tidligt at sige nu, hvem det gå ud over. Men med så store besparelser, kan vi ikke undgå, at der bliver nedlagt stillinger. Det er en meget stor opgave, vi står i, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at vi også i fremtiden kan tilbyde patienterne udredning og behandling med høj kvalitet, siger Thomas Balle Kristensen.

Hospitalsledelsen forventer, at de ved mere om, hvor der helt præcis skal spares, i løbet af nogle uger.