Succes med store klasser

Sorring Skole får fuldt udbytte at spareplan

02:15

1 af 2

Engang var de kun 14, men så rykkede parallelklassen ind, og nu er to små klasser blevet til én stor med 31 elever. Sådan er virkeligheden i 5. klasse på Sorring Skole.

Og hvad der startede som en økonomisk spareplan i Silkeborg Kommune er nu endt som pædagogisk succes.

Faglig gevinst

Næsten dobbelt så mange skoler har i år valgt at gøre brug af tilbuddet om at slå små klasser sammen til store i forhold til sidste år. Normalt må der højest være 28 elever i en folkeskoleklasse.

- De fagligt dygtige børn har nogle flere at spejle sig i, og de der er sådan lige ved at komme efter det, de har nogle flere, de kan stå på tæer efter at komme op og være med, siger skoleder på Sorring Skole Anne Holmgård.

Klassen har to lokaler til rådighed, og derfor er klassen ofte delt op i hold, og har to lærere i klassen det meste af tiden.

Flere skoler følger trop

I alt har hele ni af kommunens 27 skoler valgt at gøre brug af muligheden for at samle eleverne.

-  Det er meget, meget vigtigt for os, at vi tager initiativerne på de enkelte skoler. Vi siger til skolerne: I skal være med til at skoleudvikle, I skal være med til at vælge, hvordan I går ind i et projekt fx med større klasser, og der er meget stor forskel på, hvordan skolerne har gjort det i Silkeborg Kommune, lyder det fra formand i Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune, Søren Kristensen. 

Kommunen vil nu forsøge at gøre muligheden permanent.

Se nyhedsindslag om succesen ved at klikke ovenfor.