Stjerner får flere på skolebænken
Michelinstjerner til aarhusianske restauranter lokker flere unge ind på de tekniske skoler, mener uddannelseschef
På Teknisk Skole i Silkeborg glæder de sig over, at to af skolens tidligere elever torsdag blev belønnet med en Michelinstjerne. De to restauratører fra Gastromé i Aarhus, Søren Jakobsen og William Jørgensen, er uddannet fra skolen i Silkeborg, og her tror uddannelseschef Arne Tang-Petersen, at flere elever nu vil søge ind på skolen.
- Det betyder meget, for det er utrolig væsentligt for en hotel- og restaurantskole at vise nogle gode resultater. Gode resultater er jo de fantastiske elever, vi har, uanset hvor langt de når. At de fastholder deres uddannelse, arbejdsområder og kommer vidt omkring og viser vejen frem, siger Arne Tang-Petersen.
Se: Redaktør: Flere stjerner på vej
Han tror, at stjerneregnen over Aarhus kommer til at betyde, at flere vil søge ind på skolen.
- Der er ingen tvivl om, at vi tiltrækker en større og bredere gruppe af elever, fordi der er blevet så meget hype omkring uddannelserne. Med stjernerne tiltrækker man den gruppe, som vil mere med det her, vil mere frem i mediebilledet og vil mere med turisterne. Og der får vi en større gruppe, som søger os, og forhåbentlig også nogle af dem, der ellers ville vælge gymnasiet, som er med til at trække hele erhvervsuddannelsessystemet op, siger Arne Tang-Petersen.
I Aarhus fik Restaurant Frederikshøj, Gastromé og Substans hver en Michelinstjerne.
I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Arne Tang-Petersen.