Stemmeboom: Mange unge satte deres kryds i Silkeborg

21 unge i alderen 13-17 år er valgt til ungebyrådet i Silkeborg - og rigtig mange deltog i afstemningen

Der har været stor interesse for det netop overstået valg til ungebyrådet i Silkeborg. 

Valgdeltagelsen landede på 57 procent - 1509 stemmer - og det er en stor stigning i forhold til sidste år. Her benyttede 962 unge i alderen 13-17 år at bruge deres stemme.

Og den store tilslutning skyldes ifølge Isak Vatne Rasmussen, ungebyrådskoordinator i Analyse og Udvikling i Silkeborg Kommune, formentlig et par ting.

- Skolerne og lærerne har gjort en stor indsats for at udbrede kendskabet til det, og så betyder det også meget, at kandidaterne selv har gjort en masse på deres skoler, siger Isak Vatne Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Ungeråd: Der skal mere liv i Aarhus' parker

Blandt andet har flere af dem lavet valgplakater, som har hængt rundt om på skolerne i Silkeborg.

Sidste år blev ungebyrådet i Silkeborg oprettet som et forsøg i en toårig periode, men det er allerede nu blevet gjort permanent. 

Og et af resultaterne fra de afgående ungebyrådsmedlemmer er et mødested for unge. I budgettet for 2017 har de voksne i byrådet i Silkeborg nemlig afsat penge til et ungekulturhus - hvilket bygger på forslag fra ungebyrådet. Også det har haft en betydning for stigningen i valgdeltagelsen, mener Isak Vatne Rasmussen.

De 21 nye medlemmer af ungebyrådet mødes første gang den 29. oktober.

Læs også Unge-byråd: Byrådet lytter ikke til os

- Her skal de mødes for at lære hinanden at kende og snakke om, hvilke emner, de vil arbejde med det kommende år, siger Isak Vatne Rasmussen.

Herefter skal de den 9. november mødes i byrådssalen, hvor de skal finde ud af, hvem der skal være ny ungeborgmester.

- Det fungerer på den måde, at de enkeltvis, dem der har lyst, har et par minutter til fortælle, hvorfor de vil være en god ungeborgmester, og derefter er der afstemning, siger Isak Vatne Rasmussen.

Udover en ungeborgmester skal der også vælges viceborgmestre.