Stella laver sommerlejr i sin have for familier uden penge

Gratis sommerlejr for familier uden så mange penge

01:50

Det behøver heldigvis hverken at være hotellet eller prisen, der afgør, om sommerferien bliver god eller skidt.

I Linå ved Silkeborg bor en kvinde, der for tredje år i træk har inviteret gæster uden så mange penge på sommerlejr i sin egen baghave.

- Det er en uge med taknemmelighed og nærvær, siger Stella Vogelius, der er ledig flexjobber fra Linå og altså arrangør af sommerlejren, der varer i en uge og begyndte i går, lørdag.

Glade børn på lejren
- Min søn er glad, han smiler, og han hopper rundt. Han har ikke snakket om andet i flere uger, så det er rigtig dejligt, siger Camilla Schou Nielsen, studerende fra Holbæk.

Læs også Børn laver mad med TV-kok

Sommerlejren er ikke kun for børn. Stella Vogelius mener nemlig, at det er vigtigt, at familier - også dem uden så mange penge - har ferie sammen.

- Jeg synes, at det er så utrolig vigtigt, at alle mennesker får cadeau for dem de er, og selvom de ikke har nogen penge, har de fortjent en ferie, siger hun.

Tur til Himmelbjerget på motorcykel
I løbet af sommerlejren er der forskellige oplevelser for børnene, og i dag, søndag, kom en gruppe motorcykelentusiaster forbi og tilbød en køretur og is. 

Læs også Gavmilde bikere fra Randers hitter på Facebook

- Vi nyder at køre motorcykler, og hvis man samtidig kan gavne andre en lille smule og give dem en oplevelse, så er det en dobbelt oplevelse for os, siger Hardy Mogensen, motorcykelentusiast fra Aarslev.

I alt er 28 børn og voksne med på sommerlejren, og det koster dem ikke en krone. De skal kun betale for transporten til og fra Stella Vogelius hus i Linå, og så er resten finansieret af gaver og sponsorater.

- Det gør, at vi kan komme på ferie, selvom vi ikke har så mange midler at gøre godt med. Det er dejligt, at der er nogle, som støtter op, også selv de ikke selv har så meget, siger Camilla Schou Nielsen.

Familierne kan også glæde sig til både at lære indiansk trommedans og prøve kræfter med klatring i løbet af ugen.

Du kan se mere om sommerlejren i tv-indslaget øverst på siden.