Stark efter brand: Midlertidig løsning fra mandag

Fra mandag er Stark i Silkeborg klar med midlertidig løsning efter brand

Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

1 af 2

Tidligt fredag morgen udbrød der brand i Starks byggemarked på Kejlstruphøjvej i Silkeborg, og 400-500 kvadretmeter af butikken er totalskadet.

Hos Stark fortæller de, at branden 'kun' påvirker dem, der selv afhenter ting eller køber ting i deres byggemarked.

- Vores telefoner går ind til en telefoncentral i Aarhus, så den del er ikke påvirket. Det er vores udkørsel til kunderne heller ikke, da det i forvejen sker fra vores Stark Byggecenter i Viborg. Så det er afhentningsdelen, der er påvirket, siger Allan Trærup Dremstrup, regionsdirektør i Stark, der fortæller, at Starks fokus er på medarbejderne og kunderne.

Derfor bliver der nu lavet en midlertidig løsning, indtil skaderne efter branden er udbedret.

- Forretningen vil allerede mandag morgen være klar i form af en pavillonløsning. Vi vil så lave en plan for, hvornår selve byggemarkedet kan åbne igen, siger Allan Trærup Dremstrup.

Læs også Brand raserer byggemarkedet Stark i Silkeborg

En forbipasserende vægter opdagede branden klokken 05.05 fredag morgen, og alt disponibelt beredskab blev sendt derud.

- Da vi kommer derud, kan vi se, at der er kæmpe røgudvikling, og at det ryger ud alle steder i den store lagerbygning, der både indeholder kontor og byggemarked, mens der udenom er den store trælast, fortalte indsatsleder Per Jensen fra Midtjysk Brand og Redning fredag morgen.

Selve byggemarkedet er derfor nærmest en bygning i en anden bygning, og det er den del, der altså er totalskadet.

Brandfolkene fik slukket ilden, og politiet har teknikere på stedet for at forsøge at klarlægge brandårsagen. Ifølge Bent Riber Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi har man en formodning om, at branden kan være startet på grund af en fejl i et elektronisk system, men det vides endnu ikke med sikkerhed.

Ingen personer kom til skade ved branden.