Stadiongrund er nu solgt: 88 lejligheder i ny bydel på vej

På stadiongrunden i Silkeborg planlægges der lejligheder i fire og fem etager

Foto: Illustration KPF Arkitekter

Foto: Google Maps

1 af 2

Efter en budrunde er den store grund, hvor det nuværende Silkeborg Stadion ligger, solgt til en større investorgruppe, der planlægger at bygge 88 lejligheder. Lejlighederne bliver en del af bydelen, som skabes ved stadiongrunden.

Det er Byggeselskabet Paulsen A/S, der står for byggeriet med KPF Arkitekter A/S som arkitekt. Dommerkomiteen betegner planerne som et flot og veltilpasset byggeri på en af byens bedste byggegrunde nær sø og skov. De 88 ejerlejligheder varierer med to til fire værelser i fem punkthuse på henholdsvis fire og fem etager.

- Det bliver et meget flot byggeri, og det tilfører vores nye bydel på stadionområdet netop det varierede og grønne islæt, vi har ønsket. Stadionparkbebyggelsens forskudte huse med variation i højden giver en fin overgang til Silkeborgs nye plejecenter, til boldbaner og eksisterende byggerier, siger borgmester Steen Vindum (V) i en pressemeddelelse.

Læs også VIDEO: Det nye stadion i Silkeborg blev sparket i gang

Der kom i alt to bud på grunden. Salget indbringer Silkeborg Kommune 25 mio. kr., og det er en mio. kr. over mindsteprisen.

Tidligere har kommunen solgt en stadiongrund til PLH Holding Aps. og Henning Mortensen Holding A/S, som vil bygge 32 boliger i dobbelthuse og rækkehuse i to etager nord for boldbanerne. Salget indbragte Silkeborg Kommune 13,1 mio. kr. og hertil kommer 30,15 mio. kr. fra salg af grund til det nye plejecenter Marienlund, som står færdigt i 2017.

Der skal nu udarbejdes en lokalplan for hele stadionparkbebyggelsen. Der forventes byggestart på det nye projekt i 2018, hvor også salget af lejlighederne går i gang.

03:17

Se her klip fra byggepladsen, hvor det nye stadion når Silkeborgmotorvejen er ved at blive opført. 

Luk video