SOSU-formand undrer sig over besparelser

01:58

1 af 2

Sparekniven svinges gang på gang over Regionshospitalet i Silkeborg.

Det er den opfattelse, som blandt andet sygehusets personale og fagforeningen har.

En udvikling, som bekymrer og undrer Lone Spottag Smedegaard, som er formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Silkeborg-Skanderborg.

- Vi er da udfordret, fortæller hun.

TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med Lone Spottag Smedegaard forud for en tv-debat, der bliver sendt onsdag aften fra netop sygehuset i Silkeborg.

Deltagerne til debatten er nogle af de regionspolitikere, som har været med til at vedtage den omfattende spareplan for Region Midtjylland på lige knap 700 millioner kroner.

Besparelserne rammer blandt andet Silkeborg. Sygehuset står til at miste sin akutfunktion i aftentimerne.

Hænger ikke sammen

Regionshospitalet i Silkeborg er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste mindre sygehus og fik i år tildelt prisen 'Den Gyldne Skapel' af Dagens Medicin for sin effektive udredning på Diagnostisk Center.

Derfor forstår Lone Spottag Smedegaard fra FOA ikke, at sygehuset i gang bliver hårdt af de kommende besparelser, som blandt andet betyder, at akutte patienter ikke længere kan blive behandlet efter klokken 17:

- Det kan undre mig som borger og som repræsentant for fagforeningen, siger hun.

Ligesom andre faggrupper efterlyser man også i FOA flere hænder. Flere social- og sundhedsassistenter på sygehuset. Lone Spottag Smedegaard mener ikke, at antallet er fulgt med udviklingen set i forhold til, hvor mange læger og sygeplejersker der er blevet ansat:

- Patienterne har jo stadig brug for sygefaglig støtte og pleje. Det mener jeg, at SOSU-asisstenterne er den oplagte mulighed til

Du kan høre, hvilket råd Lone Spottag Smedegaard vil give regionspolitikerne i videoen øverst i artiklen.

Hele debatten om Region Midtjylland bliver sendt onsdag aften fra klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Center i Silkeborg får gylden skalpel