Sommervejret er kommet, og det kan mærkes i Østjylland

Mange østjyske virksomheder er afhængige af godt sommervejr

01:10

Mange virksomheder i Østjylland nyder godt af sommerens turister i landsdelen, men sommeren 2016 har ikke været nogen fantastisk oplevelse for de virksomheder, der tilbyder turisterne udendørs oplevelser. Sommeren har nemlig indtil videre budt på regn og gråvejr. 

Læs også Hjejlen fejres med manér

Men i denne uge, ser det ud som om, at vejrguderne smiler til Østjylland, og det er noget man kan mærke ude ved turistattraktionerne. Hjejlen er en hjuldamper, der sejler folk rundt på Silkeborgsøerne.  

- Det er klart, at det vejr, der er her. Det får jo smilet frem, det vejr vi har haft de foregående fjorten dage, før det her vejr startede, der var mundvigene lidt ned af, men det her, det er altså noget, der betyder rigtig meget for os, og det skulle gerne fortsætte i hvert fald en uges tid endnu. Der er himmelvid forskel på omsætningen om det er dårlig vejr, eller om det er vejr som det er nu, siger direktør for Hjejlen Peder Kristensen. 

Læs også Hjejlen klar til ny sæson på Silkeborgsøerne

Og Hjejlen er lidt af en attraktion i det østjyske, det er en Hjuldamper med en lang historie. Faktisk er Hjejlen verdens ældste kulfyrede hjuldamper.

- Den har sejlet her siden 1861, da den kom. Det er den samme maskine, der sidder i den, det er det, der er så fantastisk, og så er den stadigvæk kulfyret. Det kan man se på den sorte røg, der en gang i mellem kommer op, siger Peder Kristensen.