Sommerlejr for udsatte børn mangler frivillige

Det har været overordentligt svært at skaffe frivillige nok til årets til Ungdommens Røde Kors' årlige ferielejr.

65 børn er lige nu på lejr, fordi de ellers ikke ville kunne komme på ferie denne sommer.

Det foregår i Ulstrup i Silkeborg Kommune, hvor Ungdommens Røde Kors giver dem en uge, de forhåbentlig aldrig glemmer.

Men det har været sværere end normalt at få frivillige nok denne sommer. På grund af vanskelighederne har arrangørerne måttet tage færre børn med på lejr, end de ønskede.

- Kunne vi få nogle flere frivillige, så kunne vi helt klart få nogle flere børn ind og gavne dem. Det er det, det hele handler om. Vi ønsker bare at hjælpe så mange børn som overhovedet muligt, siger lejrleder Malene Kjeldsen.

quote Her får man virkelig brugt en masse energi, og man finder ud, at man bare har så mange ekstra depoter.

Rasmus Lindvald, frivillig, Ungdommens Røde Kors

Ferielejren er et tilbud til børn, der af forskellige grunde har brug for en uge med gode oplevelser. Eksempelvis på grund af fattigdom, sygdom eller mangel på overskud i familien.

I år har cirka 25 børn stået på venteliste til Ungdommens Røde Kors' ferielejr i Ulstrup, og det falder sammen med, at flere end tidligere har ansøgt om at få deres børn med på lejren.

- Der er rigtig stort tryk på vores ferielejr-ventelister, så der er helt klart noget, der tyder på, at nogle børn har behov for det her, siger Malene Kjeldsen.

Finder ekstra energi

En af de frivillige på lejren i Ulstrup er 24-årige Rasmus Lindvald, der første gang var med for tre år siden og hurtigt blev grebet af det.

- Det er virkelig en oplevelse, man tager med, og man ved også bare, man giver børnene en fantastisk oplevelse. Det er så fedt, siger han med et stort smil.

Rasmus Lindvald er i øjeblikket studerende og har efter eget udsagn derfor rigeligt med ferieuger til at kunne gøre det. Og selv om lejren og de mange børn kan være drænende, er der også en stor læring i det, mener han.

- I hverdagens travlhed føler man sig måske træt, men her får man virkelig brugt en masse energi, og man finder ud, at man bare har så mange ekstra depoter, siger han.

Derfor synes han og de andre frivillige også, at det var ærgerligt, at det i år var så svært at finde nok frivillige, at det på et tidspunkt var usikkert, om lejren overhovedet kunne afholdes.

Nu lykkedes det dog, og omgivet af børn, der konstant trækker i ham, nyder Rasmus Lindvald samværet og fællesskabet I Ulstrup. Da TV2 ØSTJYLLAND besøger lejren, har der allerede været en rap-workshop og en gyserkælder, og senere er der filmaften med popcorn og slushice.