Smider syg krigsveteran ud

Må ikke bo med bevilget servicehund

Genrefoto. Foto: Flickr

Forsvaret har bevilget en social servicehund til krigsveteran Heine Knudsen, der bor i Silkeborg for at afhjælpe et psykiske handicap, han har pådraget sig i krig. 

På grund af hunden er han nu blevet opsagt af sin boligforening, Arbejdernes Andels-Boligforening, og skal flytte fra sin bolig på Arendalsvej i det nordlige Silkeborg inden seks måneder.

Hunde er nemlig kun tilladt i afdeling 22, hvor han bor, hvis man er fysisk handicappet. Det skriver Midtjyllands Avis.

Lider af posttraumatisk stress

Heine Knudsen lider i dag af posttraumatisk stress, efter at have været udsendt til blandt andet Balkan og Somaliland flere gange.

Heine Knudsen har en alvorlig funktionsnedsættelse som følge af sin sygdom. Tidligere blev han angst, når han gik uden for sit hjem. Det har hunden Jagger ændret.

- Han gør mig tryg. Han gør, at jeg kan sove om natten, så jeg ikke skal ligge henne i hjørnet af sofaen eller under bordet.  Jeg kan have besøg af fremmede igen. Og så har han reddet vores forhold herhjemme, siger Heine Knudsen til Midtjyllands Avis. Heine Knudsen fik tidligere raserianfald, hvor han kastede med ting i hjemmet, og det påvirkede hans kone og tre børn.

- Jagger har i bund og grund vendt op og ned på mit liv, siger Heine.

Tillader ikke hunde

Arbejdernes Andels-Boligforening kan ikke tillade, at Heine Knudsen bliver boende i afdeling 22 med sin servicehund.

- Vi har selvfølgelig stor sympati for, at Heine har brug for at have sådan en hund, men vi har ikke mulighed for at give dispensation, siger udlejningschef hos AAB, Helle Winge Hansen til Midtjyllands Avis.

Husordenen i afdeling 22 tillader ikke beboerne at have hund, men det er muligt at dispensere for reglerne, hvis der er tale om en servicehund. Men i loven om servicehunde i almene boliger er psykisk handicap ikke nævnt.

I første omgang fik Heine en næsten øjeblikkelig opsigelse, men efter at have klaget, har han fået seks måneders dispensation og tilbud om at springe over ventelisten til en bolig, hvor det er tilladt at have hund.

Men Heine ønsker ikke at flytte. Blandt andet af hensyn til to af sine børn. Han ønsker sit handicap ligestillet med et fysisk, og Jagger ligestillet med en førerhund.