- Slutspil stort for hele byen

Jakob Andreasen, cheftræner i Silkeborg-Voel KFUM, ser frem mod onsdag aftens afgørelse i Boxer Dameligaen

Onsdag aften bliver det afgjort hvilke hold, der kommer med i slutspillet i damernes liga, og hvem ender med sorteper. Og kommer oprykkerne fra Silkeborg-Voel KFUM med i slutspillet, vil det ifølge Jakob Andreasen være stort for hele Silkeborg.

Klubben står med det ene ben i det eftertragtede slutspil, og holdet kan selv afgøre sin skæbne.

Vinder silkeborgenserne på udebane i Holstebro, er holdet videre.

- Med sådan en kamp er der meget at vinde, og ikke så meget at tabe. Det prøver jeg at holde fokus på overfor spillerene. Vi skal spille vores mulighed, og vi har en chance, siger Jakob Andreasen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Silkeborg-Voel KFUM møder i sidste runde af grundspillet Team Tvis Holstebro på udebane, og taber holdet den kamp samtidig med, at Randers HK og HC Odense begge vinder, lander alle tre hold på 23 point. Det betyder, at Silkeborg-Voel KFUM i det tilfælde ender med sorteper og bliver det dårligste hold i de indbyrdes kampe.

- Jeg har ikke oplevet gummiben på dette hold før, så det kommer heller ikke til at ske i aften, siger Jakob Andreasen, der ikke ligefrem betegner Team Tvis Holstebro som favoritmodstanderen.

- Det er et af de værste hold at møde, da de er meget aggressive på deres kontra og lægger et højt pres, siger træneren.

Se: Dragojevic hjem til Silkeborg

Han mener dog, at som silkeborgenserne har spillet i løbet af sæsonen, er der ingen hold, som de ikke kan slå.

- Men kommer de i stærkeste opstilling og med fuld motivation, så får vi det svært. Vores opgave bliver at finde muligheder og udnytte dem, siger Jakob Andreasen.

Team Tvis Holstebro indtager ligaens tredjeplads med 31. point. Det er tre point mindre end FC Midtjylland på andenpladsen og seks point mere end Viborg HK på fjerdepladsen.

Ifølge Jakob Andreasen er sæsonen allerede en succes for oprykkerne, uanset hvordan aftenens kampe forløber, men derfor vil det alligevel være en skuffelse, hvis slutspillet glipper.

- Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis det ikke lykkes, og det vil ikke være til at tåle, hvis spillerne ikke får den oplevelse med også, siger han.

Omvendt vil en plads i slutspillet blive en fest for hele Silkeborg.

- Det vil ikke kun være stort for klubben, det vil være stort for hele Silkeborg. Hvem havde på forhånd troet, at en oprykker skulle spille med om slutspilspladser?, spørger Jakob Andreasen.

Det hele bliver afgjort i aften, onsdag, hvor kampene i den sidste runde spilles på samme tid - klokken 19.30.