Slag med hammeren skal give børn interesse for håndværksfag

Der blev hamret, savet og slebet på livet løs på Grauballe Skole i Silkeborg. Byggekaravanen var forbi for at lære børnene om håndværk

01:59

Blyanten blev liggende i penalhuset, og hammeren hevet op af værktøjskassen, da skolebørn i Silkeborg tirsdag havde besøg af Byggekaravanen. 

Det skal ikke kun være elever, der synes, det har været svært i skolen, der bliver håndværkere. Det skal være dem, der har lyst til det.

Kasper Haagen Jensen, skoleleder

Byggekaravanen er en container fyldt med værktøj og byggematerialer, som skal forsøge at vække børnenes interesse for håndværksfag. 

- Det er et indspark i forhold til, hvordan vi kan gøre noget ved, at Danmark mangler håndværkere. Hvordan kan vi forsøge at give børn nogle oplevelser med værktøj i hånden, så de måske bliver interesserede i at vælge en håndværksfaglig uddannelse?, siger Pelle Jensen, partner i Byggekaravanen. 

Begejstrede elever

Det var elever i første, anden og tredje klasse på Grauballe Skole i Silkeborg, der tirsdag prøvede kræfter med at bygge alt fra borde til både.

Læs også Erhvervspraktik tilbage på skoleskemaet

Og det er tilsyneladende lykkedes Byggekaravanen at vække nogle af børnenes begejstring for at bruge hænderne. 

- I min fritid så vil jeg gerne lave det her, siger Mille Eistrup Holt på 8 år, der går i anden klasse på Grauballe Skole. Hun er i færd med at hamre træstykker sammen til et bord. 

Allerstørst er glæden dog hos syvårige Victoria Høgh, der også går i anden klasse.

Læs også Østjyske spejdere laver kopi af Himmelbjerg-tårnet

- Jeg har arbejdet med træ, siden jeg var tre år. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at lave alle mulige forskellige ting i træ, siger hun. 

Skolen er godt tilfreds

Skoleleder på Grauballe Skole, Kasper Haagen Jensen, hilser Byggekaravanens indsats hjerteligt velkommen. 

- Det skal jo ikke kun være de elever, der synes, det har været svært i skolen, der bliver håndværkere. Det skal være dem, der har lyst til det, og som synes det er fedt og spændende, siger han. 

Læs også Opråb fra virksomheder: Vi skal bruge mange flere lærlinge

Skolen er rigtig godt tilfredse med, hvordan eleverne har taget imod det. 

- De står ikke stille. De vil det rigtig gerne, så det er simpelthen fantastisk, siger Henrik Nielsen, pædagog på skolen.