Slået af bundhold

Kontrastød nok til Køge-sejr i Silkeborg

HB Køge demonstrerede søndag endnu en gang, at Superligaens bundhold har et godt tag på Silkeborg. 

Med en 1-0-sejr sikrede træner Tommy Møller Nielsens mandskab sig holdets anden sejr i denne sæson - og for anden gang var det midtjyderne, der fik stryg.

Silkeborg pressede ellers på i størstedelen af opgøret for at få den forventede sejr over rækkens dårligste hold. En ufattelig mængde chancer blev dog brændt af midtjyderne, og især Henrik "Tømrer" Pedersen var en dyr herre med flere uskarpe afslutninger mod gæsternes mål.

Midt i det enorme pres slog HB Køge efter en time en kontra, hvor lynhurtige Adeola Runsewe løb fri og sendte en tværaflevering ind mod Nicolaj Madsen, der dirigerede bolden i mål til 1-0.

Et hårdt slag for Silkeborg, der i en kort periode lignede et hold på randen af knockout, efter det uventede stød fra gæsterne.

Få minutter senere var HB Køges Lee Rochester nemlig alene igennem med Silkeborg-målmand Lasse Heinze. Men Rochester fik ikke ram på bolden og forpassede muligheden for at cementere sejren.

Det sidste kvarter fortsatte kampen i samme rille med Silkeborg på hidsig jagt efter en scoring, men nærgående skud fra indskiftede Christian Holst og Jesper Bech samt et hovedstød fra Kasper Risgård gik forbi mål.

Sejren betyder ikke umiddelbart det store for HB Køge, der har 10 point i bunden af Superligaen.

Silkeborg er placeret på syvendepladsen i tabellen.