Skuffede Silkeborg-fans efter exit fra Superligaen: - Det gør ondt

Silkeborg IF er efter dagens kamp mod Sønderjyske ikke længere med i 3F Superligaen. Det er et stort tab for klubbens fans og Silkeborg som by.

Silkeborg IF er færdige i landets bedste fodboldrække 3F Superligaen og må en tur ned i Nordic Bet Ligaen.

Klubben kan med tre runder tilbage ikke længere nå at indhente konkurrenternes forspring.

Det står klart efter dagens nederlag på hjemmebane mod Sønderjyske, der endte 1-2:

quote Nu er det endegyldigt forbi, og det er fandeme hårdt.

Mads Emil Madsen, midtbanespiller for Silkeborg IF

- Det var jo katastrofen, der ventede på at ske. Selvom det har ligget i kortene længe, så levede håbet stadig, siger Christian Ditlev, der har været Silkeborg IF-fan i 28 år.

Håbet var også at finde på fodboldbanen, men ved kampens slutning var det ligeledes udskiftet med skuffelse:

- Det er forfærdeligt. Jeg synes, at det rammer hårdt, selvom vi godt har vidst, at det var en svær situation, så har vi klynget os til håbet. Nu er det endegyldigt forbi, og det er fandeme hårdt, siger Mads Emil Madsen, midtbanespiller for Silkeborg IF.

Silkeborg blev ramt af en udvisning i anden halvleg, og kort efter udlignede Sønderjyske.
Silkeborg blev ramt af en udvisning i anden halvleg, og kort efter udlignede Sønderjyske. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Triste fans

Silkeborg var ellers længe på vej mod sejren, men et rødt kort til forsvarsspilleren Kees Luijckx efter 68 minutter blev dyrt, da Sønderjyskes Eggert Jonsson og Anders K. Jacobsen efterfølgende fik scoret.

Silkeborg jagtede derfra en udligning, men forgæves trods et godt frisparksforsøg i sidste sekund.

På værtshuset ”Målet” i Silkeborg var spændingen højintens i kampens sidste minutter, men de trofaste Silkeborg IF-fans måtte se sig slået ud:

- Det kommer ikke ud af det blå, ligesom første gang vi rykkede ned, så det er ikke den værste nedrykning, men det gør stadig ondt, fordi vi nu har rekorden for flest nedrykninger, siger Christian Ditlev, der har været Silkeborg IF-fan i 28 år.

Christian Ditlet måtte forlade lokalet undervejs i kampen på grund af flossede nerver, men vendte tilbage for at få de sidste minutter af kampen med.
Christian Ditlet måtte forlade lokalet undervejs i kampen på grund af flossede nerver, men vendte tilbage for at få de sidste minutter af kampen med.

Han måtte forlade lokalet undervejs i kampen på grund af flossede nerver, men vendte tilbage for at få de sidste minutter af kampen med.

En trist oplevelse han sammen med resten af barens gæster måtte overvære og drikke gravøl på. På den måde får nedrykningen også betydning for stamværtshuset ”Målet”:

quote Sidste gang vi rykkede ned, kunne vi helt sikkert mærke en forskel.

Kathrine Fræer, bartender på værtshuset ”Målet”

- Sidste gang vi rykkede ned, kunne vi helt sikkert mærke en forskel. Kampene bliver jo ikke vist på samme måde på fjernsynet, og stemningen er ikke ligeså høj.

- Vi kunne godt mærke sidste gang, at der var en del fans, der ikke lige fulgte SIF i tykt og tyndt, som de plejer at gøre, fortæller Kathrine Fræer, bartender på værtshuset ”Målet”.

 Betydning for Silkeborgs branding-værdi

Også Silkeborg som by taber med den lokale klubs exit fra 3F Superligaen. Silkeborg henter stor brandingværdi i at have en klub i Danmarks bedste liga:  

- Silkeborg IF er selvfølgelig med til at brande Silkeborg, og i Superligaen får man jo en del mere TV-tid og presseeksponering.

- At der er et fodboldhold i den bedste række, har pæn betydning for, hvor mange gange Silkeborg bliver nævnt overfor danskerne, siger Liselotte Nis-Hansen, partner og servicedirektør hos VisitAarhus, der er officiel turistorganisation for blandt andet Silkeborg.

Samtidig har klubbens formåen også betydning for det lokale erhvervsliv:

- Sportsklubberne i byen er rigtig gode til at samle erhvervslivet sammen og lever også af den indtægt, der er i samarbejdet med det lokale erhvervsliv.

- Superligaen er også en nøgle til mere succes på den front – og hvis man ikke længere er i den bedste liga, så kan man godt få nogle udfordringer i ikke at få samlet nær så meget fællesskab omkring fodbolden, siger Liselotte Nis-Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Silkeborg IF har stor brandingværdi for Silkeborg som by. Derfor får nedrykningen også betydning der. 
til salg skilt ejendomsmægler bolig boligmarkedet boligmarked hus villa Home

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

hurtigfærgen skader thumbnail

Gammel færge sejlede ind i ny - nu er årsagen fundet

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Charlotte Broman Mølbæk,

Politiker er dybt bekymret over sag fra Randers: Vil nu skrive til ministeren om lange ventetider

AstraZeneca Vaccine

Frivillig vaccination med AstraZeneca mulig - men bøvlet

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

Dagens mest læste