Skolechef efter forlig: - Det har godt nok været et langt forløb

Skolechef i Silkeborg Kommune Huno Jensen er fredag en glad mand efter nyheden om et forlig for det kommunale område

Der er glæde i Østjylland, efter at parterne på det kommunale område kort før middag fredag er blevet enige om en ny overenskomstaftale for de knap 500.000 ansatte i kommunerne.

En af dem, der har fulgt forhandlingerne med spænding, er skolechef i Silkeborg Kommune Huno Jensen;

- Jeg er rigtig glad for, at begge parter har holdt ud, for det har godt nok været et langt forløb. Og det havde næsten været ubærligt, hvis ikke der var kommet et resultat, som så er blevet et forlig. Det har jeg det rigtig godt med, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg er rigtig glad for at begge parter har holdt ud, for det har godt nok været et langt forløb.

Huno Jensen, skolechef i Silkeborg Kommune

Har brugt meget tid på konflikt

Silkeborg Kommune var udpeget til både strejke og lockout i tilfælde af, at parterne ikke nåede hinanden og fik landet en aftale inden deadline.

I Silkeborg har den eventuelle konflikt fyldt rigtig meget, fortæller Huno Jensen.

- Indtil i dag har vi brugt rigtig meget tid på at snakke om, hvad de her forhandlinger har handlet om, og vi har brugt rigtig meget tid på at forberede os til, hvis nu vi skulle i konflikt.

- Det havde betydet, at jeg skulle sende rigtig mange lærere hjem, og når lærerne ikke er der, så kan vi ikke have børnene i skolen, og det betyder, at der er rigtig mange børn, som vi ikke har kunne give et tilbud. Det havde betydet rigtig meget for børnenes læring, men det havde altså også betydet noget for forældrene, som så måtte have fundet andre muligheder for aktiviteter for deres børn.

VIDEO: Stine Therkildsen, tillidsrepræsentant på Balleskolen i Silkeborg, håber at overenskomstaftalen kan blive en ny start for lærerne.

Glæde over forlig

Fredagens forlig gælder for de kommende tre år og giver de ansatte en lønramme på 8,1 procent.

Forliget indeholder løsninger på både lønrammen og sikring af betalt spisepause, lyder det fra parterne, der fredag glæder sig over det indgåede forlig.

- Jeg er rigtigt glad for at sige, at vi har en overenskomst for alle. Det er en kolossal lettelse, siger Anders Bondo Christensen, chefforhandler for de kommunalt ansatte og formand for Danmarks Lærerforening til Ritzau.

quote Det er enormt vigtigt, at aftalen er på plads. Det er en vigtig del af rammen for, at vi kan levere velfærd til danskerne.

Jacob Bundsgaard, formand for Kommunernes Landsforening 

Også borgmester i Aarhus Kommune og formand for Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard (S), er glad for, at det fredag lykkedes at lande en overenskomstaftale på det kommunale område.

- Det er enormt vigtigt, at aftalen er på plads. Det er en vigtig del af rammen for, at vi kan levere velfærd til danskerne. Aftalen omfatter jo 500.000 personer og konsekvenserne havde været store og alvorlige, hvis vi ikke var kommet i mål, siger Jacob Bundsgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Fakta: Det ved vi om aftalen for de ansatte i kommunerne

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer

Vaccine

Organisation vil have restaurantbesøg tilladt for særlige grupper allerede om tre uger

Ane Halsboe-Jørgensen

Lønkompensation forlænges: Arbejdsgivere kan igen varsle tvungen ferie