Skilt kan smelte byer sammen

Sejs og Svejbæk kan være på vej til at få et fælles navn

Foto: Colourbox / TV2OJ

De har i forvejen en fælles idrætsklub, lokalråd og skytteforening, og nu ser det ud til, at de to små byer, Sejs og Svejbæk, får endnu mere med hinanden at gøre i fremtiden.

Silkeborg Kommune har netop sendt et forslag i høring om, at ændre på navnene for byerne, så de ikke længere har hvert sit navn, men i stedet officielt hedder Sejs-Svejbæk. I hvert fald på et skilt.

Ændringsforslaget skyldes, at kommunen skal tage stilling til navnet på et motorvejsskilt. Vejdirektoratet tillader kun ét af bynavnene på et skilt ved den kommende strækning af motorvejen ved Silkeborg.

Derfor foreslår Vej- og Trafikudvalget, at byerne i stedet knyttes sammen af en bindestreg og derved begge kan optræde på skiltet:

- Mange silkeborgensere siger allerede Sejs-Svejbæk i dag, så for dem vil der ikke være en forskel, siger Frank Borch-Olsen (K), som er formand for Vej- og Trafikudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis der er opbakning til, at de to byer slår pjalterne sammen på et vejskilt, så vil Silkeborg Kommune overveje at sende navnet videre til Kulturministeriet, som fastsætter den officielle retsskrivning for danske stednavne.

- Det kan være første skridt på vej mod, at man generelt set opfatter det som ét område. Det er klart, at når man sælger bynavnet på vejskiltet, så har folk også en forventning om, at det er den by, de kommer til, siger Franch Borch-Olsen.

Om det i fremtiden bliver Sejs og Svejbæk eller Sejs-Svejbæk må stå hen i det uvisse lidt endnu. Én ting er dog sikkert: Begge byer vil fortsat have det samme postnummer, 8600 Silkeborg.