Skills kårer de bedste SOSU-assistenter

SOSU-assistentelever fra Region Midt dystede i dag i Skills om at være de bedste til deres fag

01:40

1 af 2

Elever fra social- og sundhedsassistentuddannelsen i Aarhus, Herning og Silkeborg dyster i dag om at være de bedste til deres fag. Det sker i forbindelse med regionsmesterskabet i Skills. Her skal eleverne vise, hvor dygtige de er, og hvor meget de har lært i deres undervisning og praktik:

- Det har meget stor betydning. Det er med til at fortælle andre mennesker, hvad en SOSU-assistent kan. Når jeg er til Danmarksmesterskabet, så møder jeg tit folk, som siger: 'Hold da op, jeg vidste ikke de var så dygtige, jeg vidste ikke, at de skulle kunne så mange ting'. Det siger direktør på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, Bente Strager.

SOSU-eleverne skal parvis stå på en scene foran et publikum, mens de behandler fiktive patienter og bliver bedømt af et dommerpanel. Eksempelvis skal der måles blodtryk, blodsukker og der skal ydes hjælp til påklædning.

Konkurrerer i udskæring og tilberedning

Anne Selimann og Line Hjort er SOSU-assistentelever og to af deltagerne fra Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg. De er blevet udpeget til at deltage i Skills og kendte ikke hinanden, før de skulle danne makkerpar:

- Anne og jeg kendte ikke hinanden, så det der med hvor hurtigt man skal skabe en relation for at samarbejde allerbedst, det synes jeg, at vi har været rigtig gode til, fortæller Line Hjort.

Men samarbejdet og nye relationer er bare to af årsagerne til, at Skills møder stor opbakning:

- Vi opnår stor fokus på faget. Vi opnår en viden om, at det er et håndværk, som kræver, at man kan bruge sine hænder, sin krop og sit hoved. Og så en bevidsthed om hvor bred en uddannelse det faktisk er, siger Bente Strager.

Vinderne af dagens regionsmesterskab går videre til Danmarksmesterskabet, og selvom Anne Selimann og Line Hjort var de første på scenen, er de fortrøstningsfulde:

- Nu skal vi jo lige se vores konkurrenter her bagefter. Men jeg ved, at mig og Anne er rigtig gode. Vi har gjort vores bedste. Det er megafedt, hvis vi vinder - og vi håber selvfølgelig på det, afslutter Line Hjort.

Du kan se en video fra regionsmesterskabet i Skills øverst.

link