Skæbnedag på konkursramt østjysk møbel-virksomhed

Mandag formiddag får de 700 medarbejdere, der arbejder på den konkursramte Tvilum-Scanbirk vished for fremtiden

Der er håb endnu for den østjyske møbelfabrik Tvilum-Scanbirk, mener kuratorerne. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Mandag er dagen, hvor de 700 medarbejdere på konkursramte Tvilum Scanbirk, får mere at vide om møbelfabrikkens fremtid.

Fredag blev de 700 medarbejdere sendt hjem, og senere på dagen kom det frem, at virksomheden er erklæret konkurs. Men samtidigt meldte kurator i konkursboet, at man er i færd med at finde købere til den konkursramte virksomhed.

Mandag klokken 11:30 er medarbejderne indkaldt til et informationsmøde, hvor de får klarhed over fremtiden.

Læs også Stor østjysk møbelvirksomhed er erklæret konkurs

Håber på opkøb

Tillidsmanden på Tvilum-Scanbirk håber, at virksomheden er blevet opkøbt.

- Jeg har selvfølgelig et håb om, at vi kører videre, siger Frank Andersen, der er tillidsmand på Tvilum Scanbirk. Jeg forventer, at de kommer med den afklaring, medarbejderne har krav på, siger Frank Andersen, der er tillidsmand for de ansatte på Tvilum-Scanbirk.

Han forventer, at der kommer en større opgave i forhold til at tage hånd om de bekymrede kollegaer på virksomheden mandag.

- Der venter en rimelig stor opgave. Det er der ingen tvivl om, siger Frank Andersen.

Underskud gennem flere år

Tvilum-Scanbirk er den største produktionsvirksomhed i Silkeborg Kommune. 

Mens møbelfabrikanten har omsat for over en milliard kroner om året de sidste mange år, så har det løbende givet underskud.

Det seneste offentliggjorte regnskab, der dækker 2016, viste et underskud på elleve millioner kroner. De seneste fem år har selskabet dog samlet tabt 358 millioner kroner.

I videoen herunder kan du høre borgmester i Silkeborg, Steen Vindum (V), fortæller hans reaktion på Tvilum-Scanbrik konkursen.

01:19

- Det er en sort fredag, siger borgmester i Silkeborg, Steen Vindum (V), efter det kom frem, at Tvilum-Scanbirk er gået konkurs. 

Luk video