Silkeborgensere har fået deres internet tilbage

Alle TDC-kunder i Silkeborg har nu igen adgang til nettet

Genre Foto: Colourbox

Torsdag kom håndværkere til at grave et kabel i Silkeborg over, som betød, at 6000 silkeborgensere henover weekenden var uden internet. Nu er problemet løst, oplyser TDC.

- Mandag morgen var der nogen få, som stadig var uden net. Men kl. 13 kunne vi glædeligt meddele, at forbindelsen var genoprettet hos alle, siger kommunikationspartner hos TDC, Nis Peder Kolby, til tv2oj.dk.

Læs også Ingen lørdagsstreaming på sofaen: 6000 er uden internet

Det var i forbindelse med anlægningen af en p-plads, at et større kabel blev gravet over. I første omgang fik TDC de vigtigste kunder – såsom politiet – tilbage på nettet, og de resterende kunder kunne så hente en nødpakke i Yousee i Silkeborg, hvis de havde akut brug for internetadgang.

- Vi har forsøgt at udbedre fejlen hurtigst muligt, men det var et større kabel, der var gravet over, så det ville tage tid. Derfor kunne vores kunder i weekenden hente en såkaldt nødpakke i Yousee-butikken med et USB-stik, der gav mobilt bredbånd, fortæller Nis Peder Kolby.

Udover det store kabel fandt teknikere også ud af, at flere mindre kabler var revet over, og det komplicerede genopretningen.