Silkeborg vil lokke med gratis parkering inden julehandlen

Mandag skal der godkendes forslag om, at cirka 1.000 kommunale parkeringspladser i Silkeborg midtby bliver gratis i to timer

Silkeborg Kommunes Vej- og Trafikudvalg skal mandag tage stilling til et forslag om gratis parkering i to timer i Silkeborg midtby.

Det drejer sig om cirka 1.000 kommunale parkeringspladser, som bliver gratis i de første par timer. Dog kun midlertidigt, mens byggeriet af byens torv står på.

- I det næste halvandet år har vi en stor byggeplads midt på byens torv. Derfor indfører vi to timers gratis parkering til gavn for både de handlende og butikkerne, siger Frank Borch-Olsen (K), 1. viceborgmester og formand for Silkeborg Kommunes Vej- og Trafikudvalg i en pressemeddelelse.

Silkeborg Kommune lokker med den gratis parkering som et lille plaster på såret for det langvarige byggeri, der ellers kunne gå ud over trafikken i midtbyen.

- Gratis parkering skal få flere til at vælge at lægge deres handel i de hyggelige gader i Silkeborg i stedet for at køre uden for kommunen i den periode, hvor vi har det store byggeri på Torvet. Tanken om byggerod midt i byen kan måske skræmme nogen væk, men faktisk er byggeriet i sig selv en stor oplevelse. Vi kan se, at mange synes, det er spædende med et byggeri så tæt på, og følger med i arbejdet bag byggehegnet, siger borgmester Steen Vindum (V), Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den gratis parkering gælder fra slutningen af uge 47 og til anlægsperioden på Torvet er afsluttet - omkring den 1. juli 2017.

Det gælder på alle kommunens parkeringspladser på Søgade, Rådhuset, Østergade, Mejerigården, Bio's Gård, Bindslevs Plads, Den Kreative Skole og Biblioteket.

Eneste undtagelser er 40 pladser på Markedsgade, Hostrupgade, Skoletorvet og Rådhusgade, der kun har møntparkautomater. Den gratis parkering fungerer nemlig på den måde, at hvis man tjekker ud med sit dankort i automaterne inden to timer, er parkeringen gratis.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

P-skilte_Ørneredevej_1-01[2]

Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu