Silkeborg vandt sæsonpremieren

Rykker væk fra bundpladserne

Det holdt hårdt, men hårdt trængte Silkeborg IF fik fredag aften den bedst tænkelige start på forårssæsonen i Superligaen.

Efter at have været bagud to gange, kom østjyderne tilbage og vandt 3-2 på hjemmebane over AaB efter 1-1 ved pausen.

Sejren betyder, at Viggo Jensens tropper midlertidig rykker op over nedrykningstregen.

Silkeborg kom ellers bagud i to omgange, men viste god moral og fik kæmpet sig tilbage i kampen med et massivt spillemæssigt overtag, som i begge tilfælde blev omsat i scoringer.

Hjemmeholdet fik overtaget

Kampen begyndte med et vaskeægte debutantmål, da den unge midterforsvarer Kasper Pedersen i sin første superligakamp satte hovedet på et hjørnespark og flot drejede bolden over i det modsatte hjørne.

Men der gik ikke lang tid, før hjemmeholdet fik overtaget, og 17 minutter inde i halvlegen gav det bonus, da Jesper Bech modtog et indlæg i feltet og headede bolden i mål.

Stillingen holdt til pausen, men tre minutter inde i anden halvleg gik det galt, da AaBs Patrick Kristensen sørgede for at følge op på et skudforsøg fra Kasper Kusk.

Et retfærdigt resultat

Herefter fulgte kampen samme mønster som i første halvleg. Hjemmeholdet satte sig igennem og overtog i den grad spillet. Efter et hjørnespark i det 68. minut kom udligningen, da Kasper Risgaard med ryggen til mål fik drejet bolden ind til 2-2.

Seks minutter senere sørgede Silkeborgs Marvin Pourie for afgørelsen. Tyskeren blev spillet fri, og alene med unge Kasper Pedersen rykkede Pourie fri og skød flot bolden fladt forbi Nicolai Larsen i AaB-målet. Et rigtigt matchvinder-mål fra den tyske forward, der jublende kunne nyde fansenes hyldest.

Et retfærdigt resultat i forårets første kamp, hvor hjemmeholdet var klart dominerende.