Silkeborg tæt på nedrykning

Kun en spinkel matematisk chance for at SIF kan overleve i Superligaen.

Låget er lagt på kisten. Nu skal de sidste søm blot slåes i. Kun i den yderste teori, kan Silkeborg sikre sig overlevelse i Superligaen efter at holdet søndag tabte 3-2 til Viborg på Silkeborg Stadion. Silkeborg har nu seks point op til AGF over stregen og med kun to kampe tilbage synes løbet at være kørt.

- Alle kan regne og dividere. Derfor føler jeg ikke, det er nødvendigt, at jeg vurderer vores chancer, sagde Viggo Jensen efter kampen.

- Desværre har vi ikke haft heldet, og kampen i dag viste tydeligt vores situation. Vi sad på kampen, men de scorede tre mål. Det er ikke godt nok, konstaterede han. Skuffelsen var til at tage og føle på hos Silkeborgspillerne, mens der til gengæld var vild jubel i Viborgs omklædningsrum. Med sejren sikrede Viborg sig endnu en sæson i den bedste række.

Silkeborg sad på det meste spil i første halvleg dog uden at skabe åbne chancer. Til gengæld var Viborg bragende effektive i afslutningerne. Efter 38 minutter opfangede Thomas Frandsen bolden midt på Silkeborgs banehalvdel og med et flot langskud fra 25 meter, sendte han fladt bolden ind bag Henrik Ipsen i Silkeborgmålet.

Syv minutter senere mistede John Jensen bolden, da han klodset snublede midt på egen banehalvdel. Igen opsnappede Thomas Frandsen bolden, sendte den videre til Søren Frederiksen, der iskoldt sparkede bolden i mål via overliggeren.

- Det var svineheldigt, at vi vandt i dag. Vi havde to chancer i første halvleg, men vi scorede to mål. Jeg føler med Silkeborg, for det var imponerende, som de kæmpede i dag. På den anden side er jeg utrolig lettet over, at vi klarede os. Det så skidt ud for os, inden Benny Lennartsson kom til, sagde Viborgs Søren Frederiksen, der vandt DM guld med Silkeborg i 1994.

Bagud 0-2 i pausen, var det alt eller intet for Silkeborg, der totalt dominerede anden halvleg. Allerede efter 65 minutter stod det 2-2. Naturligvis på to dødbolde. Anders Veller reducerede til 1-2 på hovedstød efter hjørnespark.

Udligningen faldt efter et frispark fra Henrik Schnedler i venstre side. Bolden fik lov til at passere gennem feltet og snige sig ind ved fjerneste stolpe. Det satte gang i de 5484 tilskuere, der pludselig øjnede muligheder for mirakler. Men miraklernes tid er forbi i Silkeborg. Iddi Alkhag havde muligheden for at gøre det til 3-2 for hjemmeholdet på et hovedstød fra nært hold.

Arek Onysko fik på fantastisk vis afværget. I stedet fik Viborg et straffespark fem minutter før tid, som Thomas Frandsen sikkert udnyttede til 3-2. - Vi var ikke med i kampen, men forskellen i dag var Arek Onyszko og ikke mindst Thomas Frandsen, der scorede to mål og lagde op til ét, sagde en lettet Benny Lennartsson.

I Silkeborgs omklædningsrum var der mildt sagt en trykket stemning.

- Det er meget bittert, at vi tabte i dag. Men vi må klamre os til det sidste halmstrå og se, om vi kan vinde de to sidste kampe mod OB og Brøndby. Andet kan vi ikke gøre, sagde Silkeborgs midtbanespiller, John Jensen.