Silkeborg Slot bliver snart ”genopført” for en stund

Nu genopstår et stykke Silkeborg-historie snart, i hvert fald midlertidigt

Har du nogensinde undret dig over, hvor ordet ’borg’ i Silkeborg stammer fra?

Navnet skyldes, at der en gang lå en borg i Silkeborg, og den blev senere til Silkeborg Slot. Slottet er nu væk, men inden længe kan det opleves igen. 

Silkeborg Kommune har nemlig sammen med Genrejsningskomiteen og en række sponsorer valgt at genopføre slottet - dog i en lidt anden udgave en originalen.

quote I en hverdag med fuld fart er det vigtigt, at vi ind i mellem giver tid og plads til at huske vores historie og rødder

Steen Vindum (V), borgmester

- Jeg glæder mig over, at det ved et stærkt lokalt engagement er lykkedes at ”genrejse” Silkeborg Slot, selvom det kun er for en kortere periode. Det vil medvirke til at øge vores bevidsthed om, hvordan denne smukke historiske bygning fra 1500-tallet har set ud, og det tror jeg, mange vil være både glade for og stolte over, siger Anders Dam, direktør for Jyske Bank, i en pressemeddelelse.

Visualiseret i fuld størrelse

Slottet bliver visualiseret i fuld størrelse i perioden fra den 28. juli til den 20. august. Hele projektet kommer til at finde sted ved Slotsholmen i Silkeborg. 

Slottet i Silkeborg blev bygget af adelsmanden Erik Mus. Det blev dog senere overtaget af tronen, som gav slottet navnet Kongens Hus, da Danmarks regent benyttede slottet som bolig, når han kom forbi Silkeborg. 

Alt det og meget mere håber Silkeborgs borgmester, at byens borgere kan blive klogere på, når det gamle slot bliver visualiseret igen.

- I en hverdag med fuld fart er det vigtigt, at vi ind i mellem giver tid og plads til at huske vores historie og rødder. Det er med til at styrke vores fællesskab og sammenhold. Og med en visualisering i fuld størrelse er jeg sikker på, at både børn og voksne får et sus fra historiens vingefang, siger Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune.

I videoen herunder kan du få et overblik over pladsen, hvor det gamle slot bliver visualiseret:

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

coronapas

1. august nærmer sig: Disse restriktioner udfases

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Dagens mest læste