Silkeborg-roer vinder VM-sølv

Sportschef Lars Robl var begejstret, da Simon Jensen og Morten Graversen havde sikret tredje danske medalje.

På lidt mere end en halv time har Danmark vundet tre medaljer ved VM i kano og kajak på hjemmebane.

På Bagsværd Sø sluttede Simon Jensen og Morten Graversen på andenpladsen i 1000 meter toerkajak og sikrede dermed sølv til den danske medaljesamling.

De lå fra begyndelsen med helt fremme, og i et tæt opløb holdt duoen denne placering.

Efter løbet var der ikke tvivl om, at det betød noget særligt for de to kajakroere, der har nydt samarbejdet.

- Morten og jeg har formået at kunne finde den perfekte balance mellem at være fantastisk gode kammerater og samtidig træne sammen og være professionelle.

- Det er et samarbejde, jeg ikke kunne drømme om at have med nogen anden, og et samarbejde, jeg håber, vi kommer til at blive ved med at have, siger Simon Jensen efter løbet.

Den svenske duo vandt guld, mens Danmark henviste Ungarn til tredjepladsen.

Missede OL-kvalifikation

Kort forinden vandt Emma Aastrand Jørgensen guld i 200 meter enerkajak, og tidligere lørdag hentede Pernille Knudsen bronze i 1000 meter enerkajak.

Derfor er sportschef er Lars Robl da også fuld af begejstring.

- Fantastiske præstationer af vores atleter. Så kort kan det siges, siger Lars Robl i en pressemeddelelse fra forbundet.

De to danskere skulle have en selfie efter medaljeoverrækkelse. Den svenske duo vandt guld, mens Danmark henviste Ungarn til tredjepladsen.
De to danskere skulle have en selfie efter medaljeoverrækkelse. Den svenske duo vandt guld, mens Danmark henviste Ungarn til tredjepladsen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Mens Aastrand var favorit til at vinde guld, var det mere overraskende, at Pernille Knudsen og Simon Jensen/Morten Graversens fik medaljer. Ingen af de tre var med til OL i Tokyo.

- Det er helt enestående, at alle tre formår at vende skuffelse til noget positivt, sætte sig et nyt mål og forløse det på den her måde.

- For Simon og Morten efter den missede OL-kvalifikation i foråret, hvor de umiddelbart efter vendte fokus på VM i samarbejde med cheflandstræner Zoltan Bako.

- Pernille, der gik glip af OL på grund af en skade, har gået sine egne veje for at forberede sig til et comeback ved VM, men for alle tre de rigtige veje, for det var suveræne præstationer, vi så i dag, siger Lars Robl.