Silkeborg investerer hele 14 milliarder i byudvikling

Byen rykker tættere mod den nye motorvej, og det åbner op for store udviklingsområder i vejens nærhed

Det nye stykke motorvej mellem Silkeborg og Aarhus åbner for en masse nye erhvervsmuligheder i Søhøjlandet. I de kommende år investeres der i alt 14 milliarder i en lang række projekter.

Et af de største bliver den såkaldte erhverskorridor, som ligger lige ud til motorvejen i den nordlige del af byen, og har et samlet areal på 460.000 kvm. Blandt de første investeringer i området er Jyske Banks 76.000 kvm store, nye hovedsædekompleks.

Byggeplanerne i Silkeborg er dog betydelig større og omfatter også opførelse af et nyt butikscenter til 300 millioner kroner, nye bygninger til teknisk skole til 350 millioner og det nye fodboldstadion til 120 millioner.

Dertil kan lægges en større portion boligprojekter. I alt skal der ifølge planen bygges 5.275 boliger i kommunen frem til 2027 med baggrund i en befolkningsvækst på knap 10.000 indbyggere frem til 2025.

Silkeborg Kommune er én af de kommuner med den største investeringslyst i Danmark, og ligger som nummer 6 i en opgørelse over danske kommuner med størst bygge- og anlægsaktivitet ifølge Byggefakta.

Udviklings- og byggeprojekter i Silkeborg