Silkeborg IF vandt slaget om Østjylland

AGF styrede begivenhederne i 1. halvleg, men efter pausen lykkedes det Silkeborg IF at vende et truende nederlag til endnu en sejr.

I 1. halvleg var det århusianerne, der sad på det meste af spillet, og det var derfor ikke ufortjent, at hjemmeholdet kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Den enlige AGF-fuldtræffer var signeret af Sanel Kapidzic, der blev sendt af sted på en stikning fra Martin Jørgensen. Kapidzic kom på skudhold ved at spille bande med Dioh Williams, og derfor sendte den dansk/bosniske offensivspiller bolden ind i det ene målhjørne.

Efter pausen var rollerne byttet om. Gæsterne fra Silkeborg IF fik kæmpet sig tilbage i kampen, og efter 10 minutter lykkedes det Dennis Flinta at bringe balance i regnskabet.

Silkeborgenserne fortsatte de gode takter uden dog i første omgang at få scoret yderligere. Bedst som de 10.589 tilskuere på NRGi Park troede, at lokalopgøret ville ende med en pointdeling, sørgede Rajko Lekic for, at de tre point blev sendt til Søhøjlandet.

To minutter før afslutningen af den ordinære spilletid udnyttede Lekic en løs bold i straffesparksfeltet og sendte bolden ind bag AGF-keeper Steffen Rasmussen.

Dermed endte kampen 2-1 til Silkeborg.

Sejren betyder, at Silkeborg IF fortsat tilhører feltet af forfølgere umiddelbart under topholdene FCK og OB. Silkeborgenserne ligger på SAS Ligaens fjerdeplads og har to point op til Esbjerg på tredjepladsen.

For AGF betyder nederlaget omvendt, at ethvert håb om medaljer må forstumme. Århusianerne ligger placeret midt i tabellen med udsigt til et forår, hvor der ikke er så meget at spille om.