Silkeborg får pris som frilufts-kommune: "Vi har fortjent det"

Det er glædeligt og helt fortjent, at Silkeborg Kommune netop er blevet udnævnt til Danmarks Friluftskommune 2017, mener borgmesteren

Silkeborg Kommune vil gerne være Danmarks Outdoor Hovedstad. Nu får ambitionerne luft under vingerne med prisen som Danmarks Friluftskommune 2017. Foto: Brøcker Kommunikation

Det var en ovenud tilfreds borgmester, der modtog beskeden om, at Silkeborg Kommune er udnævnt til Danmarks Friluftskommune 2017. Med prisen følger en præmie på 250.000 kroner. 

- Det betyder rigtig meget. Vi er glade og stolte, og hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg også, vi har fortjent det, siger borgmester Steen Vindum til TV2 ØSTJYLLAND. 

Prisen er givet som en anerkendelse af kommunens arbejde for at gøre friluftslivet til en del af borgernes hverdag i alle faser af livet.

Læs også Storhedsvanvid? Silkeborg udnævner sig selv til ny hovedstad

Silkeborg Kommune har tidligere i år givet udtryk for, at de ønsker at være Danmarks Outdoor Hovedstad. Det har været medvirkende til, at det netop er Silkeborg, der er løbet med prisen. 

- Vi har et indtryk af, at de i Silkeborg har en klar ambition og vision for friluftslivet, og at de også aktivt forfølger det. Og så er det særlige ved Silkeborg også, at de er gode til at inddrage både borgere og foreninger i projekterne, siger Thomas Bach, juryformand og medlem af Friluftsrådets bestyrelse. 

Flere tiltag på tegnebrættet

Hvad de 250.000 kroner helt præcist skal bruges til, er endnu ikke bestemt, da kommunen ikke turde satse på, at prisen havnede i deres hænder. Men det bliver ikke et problem at finde frem til projekter, hvor pengene kan gøre gavn, lyder det fra borgmesteren. 

- Vi har masser af tiltag på tegnebrættet, som skal gøre os endnu mere attraktiv, både for dem der kommer udefra og for vores egne borgere. Så jeg tør godt love, at vi finder nogle gode ting at bruge pengene på, siger han. 

Læs også Aktiviteter i naturen skal gøres nemmere i Silkeborg

Der er i forvejen afsat penge fra kommunen til, at der næste år kan etableres et såkaldt "trailcenter" ved vandrehjemmet, som vandrere, løbere, mountainbikere eller lignende kan bruge som et fast udgangspunkt for deres aktiviteter. Her skal man blandt andet kunne pumpe cyklen og lade op med en kop kaffe. 

Og med den fine præmie bliver der altså råd til flere lignende initiativer. 

Det er niende gang, at prisen uddeles. Med i opløbet var også Randers Kommune og Esbjerg Kommune.