Silkeborg-duel: Søren skal slå Steen Vindum

Søren Kristensen bliver mandag valgt som Socialdemokraternes nye borgmesterkandidat

Det bliver 2. viceborgmester i Silkeborg Kommune, Søren Kristensen (S), der skal forsøge at fravriste Steen Vindum (V) borgmesterposten ved kommunalvalget i 2017.

Sagen er nemlig den, at Søren Kristensen er den eneste, som har meldt sig som borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Silkeborg.

Dermed kan han være sikker på, at kandidaturet er hans, selvom det først bliver endeligt vedtaget på en generalforsamling hos den lokale partiforening mandag aften.

Han vil være Silkeborgs nye borgmester

Kampvalg bliver der i hvert fald ikke noget af, fortæller Søren Kristensen til tv2oj.dk:

- Når jeg er den eneste, så giver det nogenlunde sig selv, siger han:

- Jeg har en ydmyg tilgang til det. Det er en stor opgave at stå i spidsen for så stort et parti som Socialdemokraterne.

Kigger frem mod valget

Selvom der ikke er spænding om udfaldet af aftenens møde, så glæder den snart nykårede borgmesterkandidat sig til at kigge frem mod det kommende kommunalvalg.

Aftenens generalforsamling handler for partiet om at "lægge i kakkelovnen" til en valgstart og kigge på mulige byrådskandidater.

- Det ser ud til, at der er flere yngre kandidater, der har meldt sig, så det bliver spændende, siger Søren Kristensen.

Søren Kristensen får med sit borgmesterkandidatur til opgave at genvinde borgmesterposten, som partiet tabte ved valget i 2013. Dengang måtte Hanne Bæk Olsen (S) vige pladsen for den nuværende borgmester Steen Vindum (V).