Silkeborg bliver center for bekæmpelse af invasive dyrearter

AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg er udråbt som center for invasive arter.

Muntjak-hjorte, vaskebjørne, mårhunde og skildpadder skal fremover indleveres til AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg. AQUA er nemlig udråbt for center for bekæmpelse af invasive arter – det vil sige dyr, der er på EU’s såkaldte ”dødsliste.”

- Vi er i forvejen meget aktive i formidlingen omkring invasive arter, og tilladelsen, som vi har fået af Naturstyrelsen til at varetage forbudte, invasive arter, bekræfter vores høje faglighed, så vi er enormt stolte, fortæller Knud Bundgaard, der er direktør for Ferskvandscentret og AQUA i Silkeborg i en pressemeddelelse.

Helt konkret betyder det, at AQUA bliver en af de eneste dyreparker i landet, der må modtage, holde og transportere invasive dyrearter. Bekæmpelsen af de invasive arter kommer til at ske ved hjælp af formidling og oplysning om, hvordan danskerne kan bidrage til at hindre udbredelse af de uønskede arter.

Hvis man alligevel synes, at de uønskede arter er fascinerende, så bliver AQUA også stedet, hvor man kan opleve den største samling af invasive dyrearter. 

En af de invasive arter, man fra AQUA Silkeborg bekæmper signalkrebsen. Den lille signalkrebs har invaderet Gudenåen. Det kan betyde, at det i fremtiden bliver meget svært at få bid i åen. Signalkrebsen er nemlig sulten, og den hører slet ikke hjemme her i landet, så den skal udryddes. Se mere i indslaget her

 

Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Lige nu
Moderna-vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: 110 personer er blevet fejlvaccineret med Moderna-vaccine

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

20210108-223028-7-1920x1279we

Voldsomt overfald midt i Horsens: Nu er to anholdt - to formodede gerningsmænd på fri fod

20170811-234815-3-1920x1281we

Smukfest-opråb til politikere: Vi skal tro på, at det kan lade sig gøre

Dagens mest læste