SIF-profil til Stavanger

Martin Ørnskov skifter øjeblikkeligt til norsk fodbold

Et skifte har været undervejs de seneste dage, men nu er alt på plads.

Ligalandsholdsspilleren Martin Ørnskov forlader med øjeblikkelig virkning Superliga-klubben Silkeborg og tiltræder i den norske klub Viking Stavanger, hvis han som ventet består lægetjekket.

Det skriver Silkeborg IF i en pressemeddelelse, hvor klubbens økonomidirektør, Claus Christensen, forklarer nærmere.

- Vi har hverken ladet Martin skifte af økonomiske eller sportslige hensyn. Men derimod fordi han har fortjent muligheden efter sin dedikerede og kontinuerlige indsats for klubben i hele sit fodboldliv indtil nu, siger Claus Christensen.

Den 26-årige midtbanespiller har spillet i Silkeborg, siden han var fem år gammel, og han har især de seneste år været en vigtig brik for klubben. Han havde kontraktudløb til sommer, og kunne til den tid skifte til en anden klub gratis.

Græder og smiler på samme tid
Skiftet lader sig gøre, fordi det norske transfervindue fortsat er åbent. Det danske vindue er lukket, og derfor kan Silkeborg ikke gå ud og købe en erstatning.

Ørnskovs kontrakt gælder for sæsonen 2012, 2013 og 2014.

- Jeg græder med det ene øje og smiler med det andet, for jeg er superglad for, at tingene nu er faldet på plads, og at Silkeborg har ladet mig skifte, siger Martin Ørnskov.

- Samtidig er det også en følelsesmæssig svær tid for mig. Parkeringspladsen ved træningsanlægget på Søholt har været mit daglige mål i mere end 20 år, så i dag sad jeg derude med en stor klump i halsen, da jeg parkerede bilen, siger han.

Ørnskov fortæller, at han har haft gode snakke med Viking-træner Åge Hareide, og at han er udset til at få en ledende rolle på det norske hold.

Han har spillet 207 kampe for Silkeborgs førstehold og scoret 15 mål.