SIF opruster med rusten Svärd

Henter 29-årig midtbanespiller på en fri transfer

En flirt mellem Sebastian Svärd og Silkeborg i tyrkiske Belek har udmøntet sig i et kortvarigt ægteskab.

Silkeborg har skrevet kontrakt med den 29-årige midtbanespiller frem til sommer, efter han trods en lidt rusten kampform har vist nok kvaliteter på en træningslejr i Tyrkiet.

Svärd er blevet løst fra sin kontrakt med den hollandske klub, Roda, og derfor er han hentet på en fri transfer.

- Jeg er utrolig glad for at have fået chancen for at vise mig frem i Silkeborg, som efter træningslejren i Tyrkiet har vist mig den fornødne tillid til, at vi har kunnet blive enige om en aftale indtil sommer.

- Efter længere tid uden kamptræning vil der selvfølgelig gå nogle uger, før jeg er tilbage, hvor jeg spillemæssigt ved, jeg kan være, siger Svärd i en pressemeddelelse.

- Nu tager jeg et skridt af gangen, og det første er jo at bringe mig i spil til en plads på holdet. Træningsmæssigt er jeg nu mere målrettet end nogensinde for at bevise mit værd, siger Svärd.

Lang karriere i udlandet
Den tidligere FC København- og Brøndby-spiller vender hjem til dansk fodbold efter en lang karriere i udlandet med ophold i blandt andet engelske Arsenal, tyske Borussia Mönchengladbach og senest Roda.

- Med tilføjelsen af Sebastian Svärd får vi en spiller, der kommer med et betydeligt talent samt en masse erfaring fra de større europæiske ligaer.

- På træningslejren i Tyrkiet så vi hinanden an, og vi så en spiller med fine færdigheder, men også en spiller ude af form, siger Silkeborg-træner, Troels Bech.

- Derfor skal han selvfølgelig op i niveau, før han for alvor kan bidrage til vores superligatrup - men til den tid vil han øge konkurrencen om de centrale midtbanepladser, forklarer Troels Bech.

Svärd er noteret for 57 landskampe på de danske ungdomslandshold, og han tiltræder med øjeblikkelig virkning og vil fredag slutte sig til midtjydernes fredagstræning på Søholt.