SIF meldt til politiet

SIF anmeldt til politiet af Finanstilsynet

Finanstilsynet mener ikke, at Silkeborg IF Invest A/S offentliggjorde en selskabsmeddelelse rettidigt i forbindelse med fodboldspilleren Jim Larsens skifte til norske Rosenborg BK i 2011, oplyser TV 2 Sporten.

I en fondsbørsmeddelelse fra Silkeborg IF hedder det:

- Sagen drejer sig i korte træk om, at Ekstra Bladet på sin hjemmeside den 12. marts 2012 kl. 8.06 bragte en artikel om, at Jim Larsen i løbet af dagen, skulle til lægetjek hos norske Rosenborg BK i Tronheim, og at Jim Larsen herefter ville underskrive en kontrakt med den norske klub.

Finanstilsynet begrunder blandt andet sin beslutningen således:

-Det er Finanstilsynets vurdering, at Silkeborg IF Invest A/S ikke har overholdt selskabets forpligtelse efter § 27, stk. 2, 3. pkt. i lov om værdipapirhandel mv., idet selskabet først offentliggjorde en selskabsmeddelelse samme dag kl. 14.30.

Det fremgår dog også af Finanstilsynets meddelelse, at der ikke er noget bebrejde Silkeborg IF Invest A/S, da lækagen angiveligt ikke stammer fra det selskab.

-Det er fortsat vores vurdering, at vi har ageret korrekt, og det er beklageligt, at Finanstilsynet har valgt at foretage en politianmeldelse, da sagen er den første af sin art, der prøver grænserne for den såkaldte lækage-bestemmelse i værdipapirhandelsloven, skriver SIF.