SIF kom et skridt længere fra oprykning

I forårspremieren tabte Silkeborg IF torsdag aften 1-0 hjemme til FC Fredericia

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Inden de afgørende kampe i foråret er ambitionen for Silkeborg IF klar. Trænere, ledere og bestyrelsen har meldt ud, at oprykningen skal i hus. Første bump på vejen var torsdag Fredericia på hjemmebane. Og det blev et stort bump.

Spillet bølgede fra kampens start frem og tilbage, og der var chancer i begge ende. Fredericias Brent McGrath headede bolden i nettet efter otte minutters spil, men dommeren vurderede, at han begik frispark på SIF-keeper Thomas Nørgaard.

- Vi skal simpelthen rykke op i år

Efter en halv times spil var det så Silkeborg Robert Skov, der var tæt på at spille Davit Skhirtladze fri til scoring, men udeholdets forsvar fik i sidste øjeblik afværget situationen.

1. halvleg var derudover meget lige, og Fredericia må nok betegnes som det hold, der var farligst. Derfor kom pausen også belejligt for hjemmeholdet.

Forsvarsfejl kostede point

Efter pauseteen var det da også et mere nærgående og direkte Silkeborg-mandskab, tilskuere fik at se. Både Robert Skov og Emil Scheel kom frem til fine muligheder, men enten stod Fredericias forsvar i vejen, eller også diskede målmanden Thomas Mikkelsen op med fornemme redninger.

Og så slog Fredericia til i den anden ende. Efter en stor forsvarsfejl af Dennis Flinta i det 80. minut var Brent McGrath alene igennem. Han rundede køligt Thomas Nørgaard og sparkede bolden ind i det tomme net.

Det er for dyrt at spille i 1. division

SIF forsøgte sig med et sidste pres, og i kampens overtid var holdet da også millimeter fra en udligning, men igen stod Thomas Mikkelsen i vejen.

Silkeborg har nu fortsat ét point op til AC Horsens på den oprykningsgivende tredjeplads. Fredericia rykker med sejren op som nummer seks i 1. division.