SIF-direktør: Skal gøres bedre

Silkeborg IF har kæmpe underskud på fodbolddelen af forretningen. For stort, mener direktøren

Silkeborg IF Invest A/S har i dag fremlagt årsresultatet for 2014. Det blev til et underskud på 2,5 millioner kroner. Men bag tallene gemmer sig et dundrende underskud på fodbolddelen af forretningen.

Hele 16,9 millioner kroner tabte Silkeborg IF Invest A/S på fodboldforretningen i 2014. Det var kun et flot resultat fra Papirfabrikken, som også ejes af Silkeborg IF, der pyntede på regnskabet.

Se: Millionunderskud i Silkeborg IF

- Vi har et for stort underskud. Og på vores fodbolddel er det alt, alt for højt. Det vil også blive reduceret, siger administrerende direktør i Silkeborg IF Kent Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Når man har præsteret så dårligt, som vi gjorde i andet halvår, kan vi mærke det økonomisk med det samme. Vi er meget afhængige af de sportslige resultater, og vi betaler regningen for de kun fire point, vi fik i efterårssæsonen, siger Kent Madsen.

Med en fodbolddel der giver kæmpe underskud og en udlejningsdel fra Papirfabrikken, der giver et flot overskud på 14,4 millioner er det måske en nærliggende tanke bare at skære fodbolden fra og tjene gode penge på Papirfabrikken, men det er ikke et tema, fortæller Kent Madsen.

- Når man er i sportsbranchen, er man ikke en helt almindelig virksomhed. Vi forsøger at drive fodbold på højeste niveau, og det bliver vi ved med. Vi skal gøre det økonomisk meget bedre, og det kommer vi også til, siger Kent Madsen.

Han peger på lavere lønninger i 1. division, hvis det bliver til den forventede nedrykning, som et af de steder, der kan spares penge.