SIF betaler 50.000 kr. i bøde

Betaler modvilligt bøde for børs-overtrædelse

Fodboldklubben Silkeborg burde have meddelt salget af Jim Larsen til norske Rosenborg.

Sådan lyder det fra Finanstilsynet, som nu har givet SIF-ledelsen en bøde på 50.000 kroner. Det skriver Midtjyllands Avis.

Rygterne om salget florerede i stor stil i aviser og på internettet, og som børsnoteret selskab skal man - ifølge Finanstilsynet - reagere, når der er kommet den type oplysninger ud på markedet. De manglende informationer førte i foråret til en politianmeldelse af SIF-selskabet for overtrædelse af børsreglerne.

Den sag er nu endt med en bøde på 50.000 kroner til Silkeborg IF Invest A/S, og selvom SIF-direktør Ken Madsen ikke er enig i afgørelsen, så vælger SIF-ledelsen at betale bøden.

- Finanstilsynet og statsadvokaten mener, at vi har gjort noget forkert, men det mener vi ikke selv. Men i den situation er der to muligheder, og den ene er at acceptere bøden, mens den anden er i stedet at tage et retsligt opgør. Men her er vores vurdering, at uanset hvor uenig vi er i afgørelsen, så vil vi ikke bruge en masse ressourcer på at køre en retssag over to-tre år. Og sådan en sag kunne vi jo også tabe. Derfor er vi enig med vores bestyrelse i, at vi betaler bøden, selvom vi synes, at det er urimeligt, siger Kent Madsen til Midtjyllands Avis.