Frank fra Silkeborg er efterlyst i hele EU som sexforbryder

Politi i 19 lande sætter fokus på 18 efterlyste seksualforbrydere, i håbet om at det kan føre til pågribelse. Én af efterlyste er fra Silkeborg.

Hvert andet minut bliver der anmeldt en seksualforbrydelse til politiet i EU, og en række af de værste voldtægtsmænd og andre seksualforbrydere er på fri fod.

Nu går politiet i 19 lande sammen i en fælles bøn om hjælp fra borgerne, oplyser det europæiske politisamarbejde Europol.

Også dansk politi er med på listen over lande, som i de kommende fire uger vil udbrede de efterlyste sexforbryderes kontrafejer på nettet, i håbet om at det vil føre til tip fra offentligheden, som kan munde ud i en pågribelse.

En af de efterlyste er fra Danmark. Det drejer sig om 69-årige Frank Sayed Mohammad Sadegh Heskjær fra Silkeborg, som er efterlyst for seksuelle overgreb mod to børn.

Direktør i virksomhed

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser til Ritzau, at overgrebene skal være sket tilbage i perioden fra 1988 og frem til 1998. De to piger, som Frank Heskjær ifølge sigtelsen har krænket, er født i henholdsvis 1982 og 1988.

Overgrebene skal ifølge sigtelsen være foregået i Silkeborg, hvor Frank Heskjær tilbage i 1993 stiftede en virksomhed og indtrådte som direktør. Året efter udtrådte han.

Politiet modtog først en anmeldelse i sagen i 2004. Herefter blev Frank Heskjær efterlyst. Men politiet har ikke haft held til at finde frem til Heskjær, og i 2014 blev han efterlyst internationalt. Han er stadig forsvundet som dug for solen.

Ud over den 63-årige dansker har Europol 17 andre mænd på deres liste, som enten er mistænkt eller dømt for at have begået seksuelle forbrydelser.

Dømt for voldtægt

Blandt dem er 31-årige Saliboko Yumbi fra Belgien. Han er to gange dømt for voldtægt.

I december 2014 mødte han sit offer på et værtshus. Sammen med en medgerningsmand fulgte han kvinden hjem, hvor begge mænd voldtog hende. Det kostede en dom på fire års fængsel.

Allerede i 2016 var Yumbi på spil igen. Også denne gang traf han sit offer på et værtshus. Kvinden blev ifølge Europol voldtaget gennem en hel dag. Hun blev desuden truet med en kniv og tildelt brandsår på brystet.

Det kostede ham syv års fængsel.

Det fremgår ikke af Europols oplysninger, hvordan Saliboko Yumbi er undsluppet afsoning.

De personer, som er efterlyst gennem Europol, kan ses på politisamarbejdets hjemmeside Europe's Most Wanted Fugitives.

/ritzau/

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Frost frostgrader koldt is iskoldt

Varmerekorden der fik kolde fødder til sidst

AC Horsens

Horsens får sæsonens første sejr i østjysk lokalopgør

Adventskranse

Sådan ser jeres adventskranse ud

Covid-19 LIVE
corona test podning

liveblog 93 ud af 98 kommuner er over bekymringsgrænsen: Samsø har et af de højste smittetal

Helle Vestergaard Knudsen Nørderi

play Helle droppede pisk og gulerod: - Jeg brænder indædt for at give det videre