Se de flotte billeder fra åbningen af ildfesten

Silkeborg Ildfestregatta åbnede tirsdag med det største fyrværkeri-show nogensinde. Fire af Europas bedste fyrværkere deltager

Fyrværkeri ved Martin Hildeberg fra Gøteborg Fyrverkerifabrik 2017. Foto: Det sker i Silkeborg

Fire af verdens bedste fyrværkere dyster alle hverdage i denne uge i at lave den flotteste kunst på himlen over Silkeborg. Foto: Det sker i Silkeborg

Der er fyrværkeri hver aften kl. 24 i denne uge undtagen søndag. Foto: Det sker i Silkeborg

1 af 3

Tirsdag aften fyldtes himlen i Silkeborg med noget af det flotteste fyrværkeri, området nogensinde har set.

- Det var fyrværkeri af høj kvalitet og noget, man sjældent ser i Danmark, siger formand for Silkeborg Ildfestregatta, Kurt Pedersen.

Tirsdag aften åbnede årets ildfest med fyrværkeri af svenskeren Martin Hildeberg, der er en Europas bedste fyrværkere.

Læs også Ildfesten er begyndt: Største fyrværkeri-show nogensinde

Ildfestregattaen er en af landets største folkefester, der har fundet sted siden 1899, men i år er helt særlig, da arrangementet er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Det betyder, blandt andet at fire af verdens bedste fyrværkere alle hverdage i denne uge dyster i at lave den flotteste kunst på himlen over Silkeborg.

Tilfredse borgere og formand

- Hvis man ser bortset fra vejret, er jeg meget tilfreds med åbningen, siger Kurt Pedersen, der generelt oplevede, at vejret trak folk ind i teltene.

Formanden gætter på, at 50.000 til 100.000 gæster var mødt op i midtbyen, og flere af dem var også imponerede.

Billedet er fra åbningsdagen for regattaen 2017. Foto: Det sker i Silkeborg

På Silkeborg Ildfestregattas Facebookside har mange kommenteret på åbningen, blandt andre skriver Frank Vad Lemminger Sørensen:

- Der var god nok et flot fyrværkeri der blev fyret i aften til Silkeborg ildfest Regatta :-) 25 min flot svenske fyrværkeri i top Klasse og super flot klar vejr og ingen regn :-)

Han bakkes op af en anden bruger, Søs Jensen:

- Mega flot og med harmoni med musik og fyrværkeriet. Farvekombinationer var flotte og med nye tiltag. Bliver svær at overgå, skriver hun.

Foreningen bag regattaen vil bruge onsdagen på at fintjekke afspærringen i midtbyen, så den kommer til at tilgodese de åbne butikker mere.